Latvijas galvenais infektoloģijas speciālists Dumpis piektdien paziņojis pozitīvu ziņu

Pozitīvu signālu šajā laikā nevar būt par daudz, tāpēc īpaši svarīgs ir Veselības ministrijas galvenā speciālista infektoloģijā Uga Dumpja piesardzīgi pozitīvais paziņojums.

Viņš medijiem pastāstījis, ka vairākas pazīmes liecina, ka Latvija varētu būt sasniegusi Covid-19 infekcijas līknes augstāko punktu! Minētas pazīmes ir, ka šonedēļ bijis relatīvi nemainīgs stacionēto un smagi slimo pacientu skaits, kā ārī mirušo pacientu skaits.

Vienlaikus viņš uzsver, ka vēl nevajag pāragri priecāties, jo  “tas tomēr nenozīmē, ka tas ir pīķis un līkne turpmāk ies uz leju,” norādot, ka tuvākajā laikā visi rādītāji saglabāsies esošajā līmenī, ja vien jaunu infekcijas gadījumu skaits nemazināsies.

 

Dumpis, saglabājot piesardzību, arī pieļauj, ka gadījumā, ja Latvijas līdzšinējā testēšanas stratēģija būs izrādījusies neveiksmīga, ir iespējama arī neliela stacionāto gadījumu pieauguma tendence.

 

Komentējot faktu, ka šonedēļ, ka jaunu Covid-19 pacientu skaits ir tāds pats, kā nedēļu iepriekš, Dumpis norāda, ka tas liecina, ka slimība turpina izplatīties, bet vienlaikus tā tiek kontrolēta!

 

Lasi arī: Saeima pieņēmusi negaidītu lēmumu attiecībā par stingrāku repatriantu kontroli – daudzi ir neapmierināti

 

Infektologu gan satrauc tas, ka  parādās arvien jauni un jauni gadījumi tieši medicīnas darbinieku vidū.

“Jāpaplašina testēšanas apjoms un ģeogrāfija, lai būtu pilnīgi droši, ka diagnosticējam lielāko daļu pacientu,” norāda Dumpis, piebilstot, ka šī stratēģija tad palīdzētu labāk plānot “paredzamo hospitalizācijas apjomu un tālākos ilgtermiņa ierobežošanas pasākumus”.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī stacionārā miris vēl viens Covid-19 slimnieks, līdz ar to kopumā Latvijā miruši 12 ar jauno koronavīrusu sasirgušie.

Tikmēr iepriekšējā diennaktī Latvijā veikti 2039 Covid-19 testi un saslimšana atklāta sešiem cilvēkiem. Tādējādi līdz šim Latvijā kopumā veikti 43 080 Covid-19 izmeklējumi un šī slimība atklāta 784 personām.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment