Ja vēlies lētas lidmašīnas biļetes, tev ir jāzina šis triks!

Tev ir jāizprot aviolīniju sistēma

Iemesls, kādēļ lidmašīnu biļešu cenas ir visaugstākās sestdienās, ka aviolīnijas tieši tad veic uzcenojumu, kas var šķist mulsinoši ceļotājiem, kuri nezina, kā tas strādā.

Tātad, kāda tad ir šī nezināmā uzcenošanas sistēma?

Šī sistēma darbojas pat tad, ja esi rezervējis lidojumu mēnešus iepriekš vai  pāris nedēļas atpakaļ.

Tas viss sākās, kad aviolīnijas reklamējās avīzēs un cilvēki devās uz ceļošanas aģentūrām, kuras bija atvērtas no pirmdienas līdz piektdienai. Pat ja vairums cilvēku rezervē savas biļetes internetā, šī nedēļas nogales sistēma joprojām strādā.

Agrāk, kad vēl nebija internets, atbildīgie par uzcenojumu skatījās uz pieejamajiem lidojumiem sākot no pirmdienas, lai secinātu, par kādu lētāku summu viņiem vajadzētu sniegt savu piedāvājumu. Ja nedēļas sākumā būtu pārāk daudz neizpārdotu brīvo vietu, tiktu samazināta cena, lai motivētu ceļotājus iegādāties viņu piedāvājumu.

Ko tas nozīmē, ja runa ir par vislabākā piedāvājuma atrašanu? Lasi tālāk, lai atrastu to īsto dienu, kad tev tiešām vajadzētu rezervēt savu nākamo atvaļinājumu, ja vēlies ietaupīt naudu.

3rdparty-12425301-h989091-jpg-20150124

 

Aviolīnijas vēl joprojām piedāvā savas izpārdošanas nedēļas sākumā, sākot no pirmdienas

Tāpat kā viņi mēdz aizpildīt brīvās vietas pēc nedēļas nogales, kad izpārdošana iet vislēnāk, aviolīnijas piedāvā lidojumus par izdevīgu summu nedēļas sākumā.

Bet līdz otrdienai, kaut kas apbrīnojams notiek

Konkurētspējīgās aviolīnijas salīdzina viena otras piedāvājumus, nonākot līdz nopietnam cenu samazināšanas kariņam, lai vilinātu interesējošos iegādāties viņu piedāvājumu.

Tas nozīmē to, ka otrdiena ir tā diena, kad tu vari saņemt vislabāko piedāvājumu. Kāds pētījums liecina, ka otrdienas pēcpusdienas ir tieši tas laiks, kad lidojuma izmaksas ir par viszemāko summu uz visām atlikušajām darba dienām.

Par cik lielu ietaupīšanu ir runa?

Saskaņā ar pētījumu, aptuvenās izmaksas par pārdotu lidojumu sestdienā bija 7% lielākas nekā aptuvenā cena par lidojumu, kas pārdots piektdienā. Attiecīgi, lidojuma izmaksas sestdienā vai svētdienā varētu būt vēl lielākas par šiem 7%. Tas tiešām atmaksājas, ja tu rezervē savu lidojumu kādā darba dienā (pat trešdienās, ceturtdienās un piektdienās), salīdzinot ar nedēļas nogalēm.

Vēl viens veids, kā ietaupīt uz lidojumiem? Seko aviolīnijām sociālajos tīklos un piesakies viņu e-pasta ziņojumiem. Dažreiz viņi piedāvās izdevīgus piedāvājumus, kuri ilgst tikai kādu stundu. Šī metode, apvienota ar savām zināšanām par aviolīniju cenu regulēšanas laikiem, nudien tev var palīdzēt

Drošu un priecīgu ceļošanu!

ezgif-1513050292

avots: diply.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment