Lūk, kāpēc tēvs bērnam ir neaizvietojams! Uzskaitam tās lietas, kuras bērnam var sniegt tikai tēvs

Lūk, pāris lietas, kuras nav iespējams iegādāties, taču tās var sniegt jebkurš vidusmēra tēvs. Uzreiz pieminēsim, ka visas tās ir ļoti svarīgas lietas.

Tēviem nepatīk mīlināties. Kāds tajā saskatīs emocionālo noslēgtību un uzskatīs par mīnusu. Taču pētījumi pierāda, ka zīdaiņiem, kas dzird normālu runu, daudz labāk attīstās verbālās spējas, turklāt sadzirdētās skaņas ir daudz vieglāk pārveidot sakarīgos vārdos un teikumos.

Tēvi glāstu un maiguma izrādīšanas vietā izvēlas aktīvas darbības, piemēram, bērna mešanu gaisā. Lai gan māmiņas uz to lūkojas ar klusām šausmām, bērnam šādas aktivitātes sniedz paplašinātu redzesloku, rada dzirdes un taktiskās iemaņas, jaunu kustību pieredzi, kā arī pašam sava ķermeņa telpas izpēti.

Tēvi orientējas uz iemaņu veidošanu bērnam. Tuklāt viņi ir tik orientēti uz šo domu, ka bieži vien vārdi “esmu vīrietis” un “es māku” ir kā sinonīmi.

Uz bērniem tas iespaidojas salīdzinoši ātri, jo zīdaiņa vecumā viņi ir spējīgi vien gulēt, kliegt un raudāt, kas mūsdienu tēvam nebūt nešķiet interesanti. Tādēļ bērns, kas jau ir iemācījies sēdēt, nekavējoties dodas jauno kareivju skolā, kur tam māca kā staigāt, skriet, mest, spert, kā arī parāda daudzus citus dzīvē noderīgus paņēmienus.

Neskaitot trīs plusus, ir arī mīnusi, kādi rodas vīrieša klātbūtnes dēļ, kurus labāk būtu atļaut uzņemties sievietei.

Lasi arī: Ko gaidīt no vīrieša, ja zini tikai viņa dzimšanas datumu

– Tēvs var palīdzēt bērnam kļūt daudz neatkarīgākam. Izrādās, ka tam nemaz nevajag daudz, jo atliek vien periodiski ierasties pie bērna un būt viņam blakus, uzturot kontaktu.

Tādā veidā bērns saprot, ka ir ne tikai mamma ar savām prasībām un uzvedību, bet arī kaut kāds vīrietis, kuram ir pavisam cita pieeja (kur jūs esat redzējuši divus, kaut arī pavisam tuvus, cilvēkus, kas domātu vienādi?). Domājams, ka piekritīsiet, ka ir iespējams justies daudz brīvāk tad, ja no kāda cilvēka esat atkarīgi tikai daļēji, ka ir arī kāds cits, pie kura var vērsties, ja pirmais atteiksies palīdzēt.

– Tēvs sniedz alternatīvo uzvedības modeli (kā jebkurš cits nozīmīgs ģimenes loceklis). Protams, ka ir ļoti labi, ja mamma ar tēti ir pilnīgi atšķirīgi cilvēki. Labāk ir tad, ja ir divi pretēji viedokļi, nekā, ja nav viedoklis vispār.

Pētījumi pierāda, ka bērni, kas piedzīvo plašu izvēles iespēju un emociju, kā arī rīcību diapazonu (šajā gadījumā labi ir arī tad, ja ir brāļi un māsas), viņiem piemitīs daudz plašākas sociālās adaptācijas iespējas.

– Tēvs var kļūt par lielisku paraugu savam bērnam. Daudzi vīrieši domā, ka viņu ietekme ir tikai uz dēlu, bet meitas ir sievas atbildība, kur viss ir atkarīgs tikai no viņas.

Patiesībā tā nebūt nav. Ar dēlu viss saprotams – tēvs ir viņa priekšzīmes modelis un piemērs, bieži vien pat nav tik svarīgi, vai šis piemērs ir pozitīvs (lai arī ļoti gribētos, lai tāds tas būtu). Ar meitām ir mazliet citādāk, taču tas nenozīmē, ka jūsu ietekme tajā visā ir mazāka.

Nekad neaizmirstiet to, ka jūs viņai esat pirmais vīrietis, ko viņa pazīst. Meitenes ar saviem nākotnes kavalieriem izturēsies tā, kādu jūs piemēru esat viņai rādījis, attiecībā pret vēlamā iegūšanu. Neskaitot to, meitenes savu attiecību sākumā uzvedīsies pret saviem kavalieriem tā, kā viņas uzvedās ar jums.

Ja meita jums ir jūsu mazā princesīte, tad viņa uzvedīsies tāpat arī pret saviem kavalieriem, pieprasot no viņiem šādu pašu attieksmi, taču, ja viņa būs kā tāds puisēns (tēvs gribēja zēnu, bet piedzima meitene), tad meita arī visu dzīvi paliks ar nepilnības sajūtu.

Neskaitot galvenos tēva pienākumus, parasti neviena mamma neiebildīs, ja jūs uzņemsieties arī pa kādam mātes pienākumam. Ja domājat, ka mātes instinktu nav iespējams aizvietot, tad jūs maldāties. Vārds “instinkts” nozīmē “iedzimtu organisma reakciju kopums, kura forma, galvenokārt, ir nemainīga un tā nodrošina svarīgākās dzīvības funkcijas.

Citiem vārdiem sakot, mātes instinkts ir apzīmējums īpašībām, kuras var piemist ikvienam, nevis tikai mātēm. Ja jūs spējat nodrošināt savu ģimeni un vienlaikus atrast laiku saviem bērniem, tad uzskatāt, ka savus pienākumus esat veiksmīgi izpildījuši. Iespējams, ka jums nepadodas viss pavisam ideāli, bet neviens cilvēks tāds nav, tādēļ nekad nesatraucieties par to.

 

Avots: revolucija.eu

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment