Marta Meisone – sieviete, kura 60 gadus dzīvoja kapsulā

Noteikti jānorāda, ka visu šo gadu laikā, kas nodzīvoti kapsulā, Marta ne reizi nesūdzējās par savu rūgto likteni. Viņa vienmēr saglabāja modru garu un izrādīja nesliktu humora izjūtu. Protams, viņa saprata, ka bez slimības viņas dzīve būtu pilnīgi savādāka, bet viņa centās it visā atrast iemeslu neskumt.

Martai Meisonei bija daudz draugu un, lai arī šķiet neticami, viņa pie sevis rīkoja vakara ballītes un pusdienu tikšanās. Šī pārsteidzošā sieviete izbaudīja katru savas neparastās dzīves minūti un viņai neatlika laika skumjām.

Par savu dzīvi kapsulā žurnāliste uzrakstīja grāmatu “Ieelpa -izelpa: dzīve mākslīgās elpošanas aparāta ritmā”. Martas Meisones autobiogrāfiskais stāsts ļauj skaidri saprast, cik muļķīgi ir vainot likteni sīkajās neveiksmēs un pavadīt dzīvi depresijā un pašiznīcināšanā.

Lasi arī: Saimnieki Latvijā izmisīgi meklē strādniekus un sola līdz pat 1000 eiro mēnesī, tomēr ne viss ir tik balts kā liekas

Marta pameta savu kapsulu reti un uz ļoti īsu laika brīdi. Viņa varēja nomirt jebkurā mirklī šo 60 gadu laikā un to apzināties ir briesmīgi. Marta Meisone nomira 2009. gadā 71 gada vecumā un viņas stāsts – mācība visiem tiem, kas staigā un elpo, bet nenovērtē to, kas viņiem ir!

Pasaulē dzīvo daudz cilvēku ar kustību traucējumiem. Tomēr viņi dzīvo daudz spilgtāku un sabiedrībai noderīgāku dzīvi, nekā daudzi no mums.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment