Maskavā nākas daļēji nojaukt tikko atklātu pieminekli apkaunojošas kļūdas dēļ (FOTO)

Mihails Kalašņikovs ar savu leģendāro izgudrojumu, AK-47 ieroci

Pagājušajā nedēļā Krievijas galvaspilsētā Maskavā atklātais piemineklis par godu Mihailam Kalašņikovam un viņa radītajam leģendārajam ierocim AK-47, nokļuva mediju redzeslokā skulptora apkaunojošās kļūdas dēļ, kuru ievēroja vēsturnieks Jurijs Pašoloks. Pavisam ātri pēc pieminekļa atklāšanas, kļūdainā daļa tika noņemta, taču pierādījumi par radušos kļūdu ir pieejami gan atklāšanas dienā uzņemtajās fotogrāfijās, gan vēsturnieka sociālā tīkla ierakstā.

Skulptors Salavats Ščerbakovs pie pieminekļa

Izrādās, ka šī pieminekļa skulptors Salavats Ščerbakovs AK-47 ieroča vietā, ir attēlojis vācu Hugo Šmeissera StG 44 ieroci. Lai arī abi ieroči nezinātājam “uz aci”  ir līdzīgi, to uzbūvē ir būtiskas atšķirības, kuras skulptoram vajadzēja ņemt vērā. Lielākā ažiotāža Krievijā šķietami ir radusies par to, ka attēlotais ierocis ir neviena cita kā tieši vācu nacistu ierocis.

Vēsturnieks Jurijs Pašoloks savā Instagram profilā uzskatāmi parāda skulptora kļūdu

Pats skulptors kanālam Rossija 24 atklāja, ka uzziņām par ieroci ir izmantojis interneta resursus, taču piebilst, ka šo kļūdu noteikti labos. Tai pat laikā viņš ir izbrīnīts, ka kāds tik nelielu kļūdu ir ievērojis.

Augšā – kļūdainā pieminekļa daļa atklāšanas dienā, apakšā – kļūdainā daļa uz doto brīdi

Pēc tam kā vēsturnieks bija izteicis savu skarbo viedokli par skulptora darbu, arī citi komentēja sakot, ka ir ievērojuši šo kļūdu piemineklī, lai gan iepriekš to nebija publiskojuši.

Tāpat atklājās, ka šis skulptors arī iepriekš bija kļūdījies 2014.gadā, kādā citā piemineklī Krievijā, attēlojot vācu (atkal) Mauser 98 ieroci.

Lasi vēl: Šīs, iespējams, ir pašas neglītākās skulptūras pasaulē – #5 it īpaši!

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment