Māte izsaka prieku, ka viņas dēls – terorists ir nogalināts; Ko tu darītu viņas situācijā

1a

Evans tika iesaukts par Balto zvēru, savas īpaši cietsirdīgās izturēšanās dēļ. Viņš kļuva par pirmo britu ekstrēmistu, kas nogalināts Kenijā, šī gada jūnijā viņu nošāva, kad kareivis devās neveiksmīgā uzbrukumā no slēpņa.

Evana māte, 57 gadus vecā Sallija intervijā pastāstīja, ka ir gan satriekta, gan atvieglota uzzināt par dēla nāvi. Viņa uzskata, ka viņas dēls par pastrādātajiem noziegumiem tagad deg elles liesmās.

Sallija atklāj, kad Evans bija 13 gadus vecs, no mājām aizgājis viņa tēvs, kopš tā laika jaunietis solījis, ka māti nekad nepametīs.

Tomēr, māte kļuva stipri aizdomīga, kad 14 gadu vecumā viņas dēls ataudzēja garus matus, sāka klausīties smago metālu, kā arī sāka dzert un smēķēt zāli ar klasesbiedriem.

Sallija ir pārliecināta, ka par teroristu viņas dēls kļuva, kad svaru zālē sadraudzējās ar āziešiem un izšķīrās no draudzenes, kuru viņš ļoti mīlēja.

Drīz vien, Tomass savu vārdu nomainīja uz Abdulu Hakimu un mājās sāka izmantot savādākus katlus un pannas, apgalvojot, ka viņa ģimene zaimo ēdienu un tas neatbilst islāma likumiem.

„Es cienīju viņa lēmumu kļūt par islāmticīgo…tomēr, laika gaitā, viņš pārstāja pieņemt, ka es drīkstu nebūt dievticīga. Viņš atkārtoti teica, ka es nonākšu ellē, ja nepievērsīšos islāma ticībai.”

Kad Evans mēģināja iekļūt lidmašīnā, kas lidoja uz Keniju, pretterorisma policijai viņu izdevās aizturēt. Tomēr, četrus mēnešus vēlāk, viņam izdevās aizlidot uz Ēģipti. 2012. gada janvārī, viņš piezvanīja mātei un pastāstīja, ka atrodas Somālijā.

Kādas citas telefonsarunas laikā, viņš mātei pateicis, ka apprecējis kādu jaunu meiteni, kas ir tikai 14 gadus veca un nerunā angliski.

Vissatraucošākā saruna starp Salliju un viņas dēlu izvērtās, kad jaunā vīrieša māte izteikusi savas negatīvās domas par Vestgeitas tirdzniecības centrā notikušo teroraktu, kura laikā tika nogalināti vairāk kā 60 cilvēki. Evans, kurš vēl pirms desmit gadiem pagalmā taisīja dubļu kūkas, tagad domā, ka ir normāli nonāvēt nevainīgus cilvēkus, kas iepērkas lielveikalā.

Kādu dienu, Sallija saņēma negaidītu zvanu no Evana sievas, Sudejas, viņa lūdza atsūtīt ģimenei naudu. Māte atteikusies sūtīt naudu, jo nav vēlējusies sponsorēt terorismu.

Evana brālis, Maikls, kādu dienu uzgājis internetā publicētu brāļa līķi, līdzās citiem al-Shabaab kaujiniekiem.

Kopš tā brīža, Sallija uzzinājusi neskaitāmus stāstus par to, kā viņas dēls uzbrucis un nonāvējis cilvēkus, kas nav islāmticīgie.

„Esmu izmisusi, jo bērns, kuru esmu laidusi šajā pasaulē ir ticis nogalināts, jo viņam izskalotas smadzenes. Bet jūtos arī atvieglota, jo mana dēla nāve nozīmē, ka viņš vairs nenodarīs pāri nevainīgiem cilvēkiem.”

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment