Mēs atbrīvojamies no skudrām vienas dienas laikā. Gadu gadiem pārbaudītas metodes

Šī problēma ir ļoti nopietna.

 

Ar ko tās ir bīstamas

Zemes skudras piesaista laputis, pašas nosprosto zemi ap krūmiem. Zūd mitrums, citi kaitēkļi pa irdenām pēdām ēd saknes. Kopumā taisa mazu ballīti dobē, kur aicina savus draugus.

Skudras ir kukaiņu šķirnes, kas barojas ar dārzeņiem un augļiem. Viņu aktivitāte var bojāt augus un radīt zaudējumus gan mazākajiem dārza audzētājiem, gan komerciāliem audzējumiem.

Piemēram, dažas skudru sugas ir pazīstamas ar to, ka sevī patērē augu sulu, kas var izraisīt koku un krūmu novājināšanos, izmantojot to resursus. Tas var novest pie vājākas augšanas, sliktākas ražas un pat koku bojāejas.

Skudras var kļūt par invazīvu sugu, kas uzbrūk vietējiem ekosistēmām un iznīcina vietējos kukaiņus un citus organismus. Tas var izraisīt nelīdzsvarotību dabiskajās kopienās un radīt sekas visai ekosistēmai.

Dažas skudru sugas var būt ne tikai kaitīgas augiem, bet arī cilvēkiem. Piemēram, skudras var nesēdēt   mikroorganismus, vai arī to dzeloņi var izraisīt alerģiskas reakcijas.

Skudras ir ļoti izturīgas un spēj ātri izplatīties, īpaši jaunajās teritorijās, kur tām nav dabisku ienaidnieku. Tādējādi, ja skudras iegūst pamatu dārzā vai citā apkārtējā vidē, tās var kļūt par ilgstošu problēmu.

Mežsargs pastāstīja, kā vienkārši atbrīvoties no odiem un knišļiem mežā un laukos. Nekas nav jāpērk.

Tādēļ, lai saglabātu dārza veselību un aizsargātu ekosistēmas, ir svarīgi kontrolēt skudru populāciju un, ja nepieciešams, veikt pasākumus to ierobežošanai vai likvidēšanai.

Ja ballīti nevar novērst, tad vajag to vadīt!

Turpmāk rakstā aprakstīsim lielisku recepti, kā tikt galā ar šo problēmu dārzā.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment