Modeļu atzīšanās par modes industrijas tumšo pusi

“Tā tiešām ir viena briesmīga industrija”

Šo meiteni sauc Kara Delevinja (Cara Delevingne), un viņa ir viena no vispazīstamākajām modelēm pasaulē. Neskatoties uz sasniegtajiem rezultātiem, Kara modes industriju un biznesu uzskata par kaut ko briesmīgu: “Kad meitene uzsāk modeles karjeru, viņa parasti ir ļoti jauna un viņai nākas iziet cauri ļoti nepatīkamiem piedzīvojumiem. Tas ir pat ļoti pretīgi. Šobrīd es māku par sevi pastāvēt, tādēļ vajadzības gadījumos esmu gatava sevi aizstāvēt.”

Stresainais darbs Karu noveda pie ādas problēmām, viņai pasliktinājās psoriāze.

Vizāžistiem bija bail man pat tuvoties, viņiem likās, ka tā ir lepra vai kaut kas tamlīdzīgs. Katras foto sesijas laikā vizāžistiem nācās likt ļoti biezu tonālā krēma kārtu, lai nosegtu nepilnības. Pēc tam es devos ieņemt bezgaumīgas seksuāla rakstura pozas, paralēli redzot, kā viņi vaibstījās.”

“Viņi teica, ka mani gurni esot pārāk plati”

Džeza Egere, kurai ir tikai 19 gadi, pastāstīja mums par to, cik viņai “izmaksā” Instagram ievietotās fotogrāfijas. Kad viņa ievietoja savas fotogrāfijas, viņa visiem pastāstīja, kas viņai bija jādara, lai tās uztaisītu. Viņa mēnesi mocījās un badojās – nelietoja neko saldu, sāļu, treknu un alkoholisku, jo vēlējās, lai viņas āda izskatās ļoti svaiga. Vizāžisti tik un tā pilnīgi visu aizkrāsoja.

“Pēc visa tā man piezvanīja no modeļu aģentūras un pateica, ka mani gurni esot pārāk plati. Izrādījās, ka man bija nepieciešams vēl vairāk notievēt. Bet pagaidiet, es taču jau tik un tā sveru mazāk nekā vajadzētu! Es to nedarīju. Jums būtu jāzina, ka lielākā daļa dizaineru veido tikai viena izmēra apģērbu, tādēļ daudz vieglāk ir atrast jaunu meiteni, nekā vienai meitenei šūt speciālu apģērbu.”

“Esmu pārliecināta, ka pavisam drīz modes industrijā gaidāms apvērsums. Man katru dienu jautā: kā notievēt? Kā nomest lieko svaru? Paklausieties! Ja apkārt nebūtu neviena paša cilvēka, jums arī vajadzētu nomest lieko svaru? Jums tad interesētu, ka esat mazliet apaļīgāki? Jūs tiešām censtos izmainīt savu ķermeni?”

“Būt “kaulu kambarim” – tas ir mans darbs”

Kailija Šabo savos 19 gados paguvusi pabūt uz itāļu Vogue žurnāla vāka, pabijusi Chanel, Valentino un Calvin Klein modes skatēs. Tas nav viss, viņa vēl kļuva par alkoholiķi, narkomāni un teju izdarīja pašnāvību.

“Uz Ņujorku atbraucu 15 gadu vecumā, kad arī parakstīju līgumu. Aģentūrā uzreiz man pateica, ka nepieciešams nomest pāris kilogramus, jo esmu pārāk resna. Turpmāk manos darba pienākumos ietilpst būt tievai, ar skaistu un tīru ādu un vienmēr jāizskatās ļoti enerģiskai. Taču šā vai tā viņi nemitīgi apgalvoja, ka neesmu gana laba.”

Lasi vēl: 170 modeles sēdēs cietumā par “selfiju” ievietošanu sociālajos tīklos. Kā tas varēja notikt?!

Kailija vienkārši pārstāja ēst. Viņa dienā uzņēma vien 500 kCal, vairāk neatļāvās. Turklāt viņa lietoja caurejas zāles un nemitīgi izraisīja vemšanu, lai nepieņemtos svarā pat ne par gramu. “Man kādu reizi palūdza uzmērīt bikini un izmērīja parametrus – es beidzot biju tāda, kādu viņi mani vēlējās. Man pat aplaudēja – aplaudēja par to, ka esmu slima un nomocīta!”

“Pēc kārtējās modes skates es pēkšņi sapratu, ka vairs nevēlos tievēt un nevēlos, ka mani sauc par resnu. Kad uzsāku modeles karjeru, domāju, ka esmu ļoti spēcīgs cilvēks, bet par ko biju kļuvusi? Es teju nogalināju sevi.”

“Modelēm nav mēnešreižu”

Šis skandalozais atgadījums notika Parīzes modes nedēļas laikā. Amerikāņu modelei Aleksandrai Maiklai neļāva doties uz podesta, jo viņai esot bijušas pārāk resnas kājas. Pie manis pienāca režisors un pateica, ka es sākot pārvērsties par sievieti un man esot jāseko tam līdzi. Tobrīd man bija tikai 18 gadi.”

Pēc šī atgadījuma sākās sīva cīņa pret lieko svaru, Aleksandra iedzīvojās gan bulīmijā, gan anoreksijā. Vienubrīd viņas ēdienkarti sastādīja tikai auzu pārslu putra, vīnogas un retu reizi zivis. “Kādu reizi devos prom no Parīzes un kaut kā nejauši izlaidu roku caur matiem. Manās rokās palika kušķis sausu un nedzīvu matu. Biju tik ļoti pārbijusies.”

“Kādu reizi aizkulisēs runāju ar citām meitenēm un teicu, ka šī visa stresa un diētu dēļ man gadu nebija bijušas mēnešreizes. Tā, izrādās, esot šīs profesijas slimība, jo nevienai no modelēm nebija mēnešreizes. Pagāja ļoti ilgs laiks, kamēr ar dietologu palīdzību atguvu savu veselību. Vairs nespēju uz šo industriju paskatīties normāli.”

Avots: ofigenno.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment