Mūžībā aizgājis Latvijas grafiķis un pedagogs

25.februārī Latvijas Mākslinieku savienība (LMS) informēja sabiedrību, ka mūžībā aizgājis latviešu grafiķis un pedagogs Vladislavs Grišins.

 

1937. gadā dzimušais Grišins no 1959. līdz 1965. gadam studējis Latvijas PSR Valsts Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļā, vēlāk Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Vizuālās mākslas nodaļā Grafikas apakšnozarē. . Viņš absolvējis ar diplomdarbu “Ilustrācijas Leonīda Solovjova noveles diloģijai “Hodža Nasredina piedzīvojumi”” litogrāfijas tehnikā.

 

Grišins studējis LMA, pirms strādāja par mākslinieku-dizaineru vairākos Rīgas uzņēmumos. Taču 1975. gadā viņš sāka strādāt LPSR Mākslas fonda kombināta “Māksla” (MF LMK) dekoratīvās dizaina mākslas darbnīcā par grafikas darbu iespiedēju.

 

Vēlāk Grišins kļuva par meistaru Eksperimentālo zīmogu darbnīcā un no 1976. līdz 1988. gadam koleģiāli rosināja māksliniekus strādāt grafikas tehnikās un nodrošināja darbu realizāciju LMS biedriem.

LASI VĒL: Kamēr mans vīrs gulēja, es nolēmu nedaudz pārbaudīt viņa telefonu

Mākslinieks no 1991. līdz 2001. gadam vadījis Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un tēlotājmākslas katedru, un viņa audzēkņi kļuvuši par pazīstamiem Latvijas arhitektiem.

Grišins bija LMS biedrs no 1978. gada. Viņš tika uzņemts LMS Grafikas nodaļā.

 

Grišina darbi atrodas LMS muzejā, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā un citos muzejos un privātkolekcijās.

 

Atvadīšanās no grafiskā dizainera un skolotāja notiks 1. martā pulksten 15 Rīgas kremācijas centra Lielajā zālē.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment