Nervi neiztur arī Restorāna 3 saimniekam Ērikam Dreibantam – viņš valdību pasūta d….

Problēmas ar dīkstāves pabalstu saņemšanu ir daudziem maziem un vidējiem uzņēmumiem Latvijā. Tagad nervi neizturējuši pazīstamajam pavāram un Restorāna 3 saimniekam Ērikam Dreibantam, kurš ar sociālā tīkla Facebook starpniecību, rupji “pasūtījis” Latvijas valdību!  

 

Kas izraisījis Dreibanta dusmas?  Viņam, kā mazajam uzņēmējam, valsts institūcijas jau 3 reizi atteikušas dīkstāves pabalstu izmaksāšanu. Ierpiekš par līdzīgām problēmām rakstīja arī citi nozares uzņēmumi. Piemēram, slēgšana draud slavenajam Balzāmbāram, kura īpašnieks, ar asarām acīs, atzina, ka jūtas kā no laivas izmests. 

Iepriekš jau tika ziņots, ka savaldību, diskutējot ar mūziķi Ingu Baušķenieku, zaudēja komponists Mārtiņš Brauns un rupji “pasūtīja” viņu (abi diskutēja par atbalstu krīzes laikā mūzikas industrijai). Vēlāk ieraksts tika dzēsts. 

Lasi arī: Outlet veikalu ciemats Piņķos nodots ekspluatācijā – lūk kādas cenas tas sola pircējiem

Ko tieši Dreibants rakstīja?

Spied zemāk lasīt vairāk 

 

 

Ē. Dreibants, savukārt, M. Brauna nesavaldību izmantoja kā citātu. “Teikšu Mārtiņa Brauna vārdiem – p***** d******, valdība ar trīs reizes atteiktu dīkstāves pabalstu, atbalstu mazajiem uzņēmumiem…”.


Kontekstam: 

Latvijā jau ilgāku laiku norit aktīvas diskusijas par to, ka dīkstāves pabalsti un dažādas atbalsta aktivitātes  nav pieejamas vairumam uzņēmumu. 

Problēmu gan apzinās arī valdība. Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs ir sagatavojis un iesniedzis vairākus priekšlikumus finanšu ministra Jāņa Reira vadītajā uzņēmējdarbības un nodarbināto darba grupā, lai dīkstāves pabalstam būtu iespējams kvalificēties visiem uzņēmējiem un darba ņēmējiem, kas godīgi maksājuši nodokļus, bet šobrīd Covid-19 dēļ ir spiesti pārtraukt savu saimniecisko darbību.

Vitenbergs rosinās mainīt dīkstāves pabalsta regulējumu un paplašināt atbalsta saņēmēju loku, informē Ekonomikas ministrija.

 

 


https://www.facebook.com/eriks.dreibants/posts/1849045405227096

Daudzi cilvēki Ē. Dreibantam izsaka atbalstu, norādot, ka viņa rakstītais vēl ir maigi teikts! 

Lasi arī: Mūrniece paziņo, ka Kristaps Valters no viņas esot zadzis naudu; Kristapa draudzene metas viņu aizstāvēt

Sigita raksta: Pilnībā piekrītu! Mums ar 2 reizes jau atteikts dīkstāves pabalsts! Kariņ, esi vecis Un atbildi par saviem vārdiem ! Latvija nepastāv tikai no lieliem uzņēmumiem, Latvijā ir daudz mazie uzņēmēji, kas vēlas augt Un attīstīties!

Jānis savukart iesaka: “Tas protams situāciju neglābs, bet tagad var pie durvīm izlikt uzrakstu – politiķus un valdības pārstāvjus neapkalpojam!”

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment