KĀ GATAVOT:
Griķi (1,5 tase). Es labi tos nomazgāju un nedaudz apžāvēju. Katliņā uzkarsēju apmēram tējkaroti augu eļļas un ieberu nedaudz piemirukušos griķus. Apgrauzdē 5-7 minūtes.
Kad griķi sāk sprakšķēt, tad pievieno divas tases verdoša ūdens, sāli pēc garšas, samazina uguni un vāra 10 minūtes.
Kamēr griķi vārās, marinētos gurķus sagriež mazos kubiņos. Man vislabāk garšo marinēti gurķi ar sinepēm. Tie ir ideāli piemēroti šai receptei.
Var izmantot arī parasti marinētus gurķus, bet tiem jābūt garšīgiem un skābiem (ne pārāk saldiem)!
Sīpolu sagriežu ceturtdaļgredzenos un apcepu nelielā augu eļļas daudzumā līdz zeltainam brūnumam. Vāru uz vidējas uguns, lai sīpols nepiedeg, bet apbrūninās. Starp citu, sīpolam var pievienot šķipsniņu cukura – tas iznāks vēl garšīgāks.
Kad sīpols gatavs, ieber katliņā novārītos griķus.
Pievienoju arī marinētus gurķus un burciņu tunča konservu (eļļā!). Es domāju, ka nav nepieciešams stāstīt, ka gatavā ēdiena garša ir ļoti atkarīga no tunča garšas.
Tāpēc labāk ir ņemt pārbaudītus konservus. Uzreiz jāsaka, ka gatavot ar citām zivīm neesmu mēģinājusi. Bet ar tunci – mmm…
Lasi arī: Ķiplokus visbiežāk iznīcina nevis sals, bet gan slikts padoms dārzniekiem, stādot ķiploku pievienot augsnē pelnus
Visu maigi samaisu. Es to pasildu vēl minūti. Pēc tam pārklāj ar vāku, noņem no uguns un ļauj nostāvēties vēl 5-7 minūtes.
Tas arī viss – ēdiens ir gatavs!
Tevi noteikti interesēs
- Rīdzinieks pārcēlās uz nomaļu, sen aizmirstu ciematiņu Latvijas dziļākajos laukos un pamatīgi to nožēloja: stāstu kāpēc
- Kāpēc eiropieši nekad nevēdina savas mājas, pat ja tajās ir ļoti smacīgs gaiss: naudas taupīšanai ar to nav nekāda sakara
- Rozes, lilijas vai saulespuķes: noskaidro savas dvēseles liktenīgo ziedu saskaņā ar savu dzimšanas dienu
- Īpašnieks, izliekoties par parastu viesi, ieradās savā kafejnīcā: stāstu, kāds bija viņa nolūks
- Es piecus gadus tirgoju preces ceļmalā par centiem, līdz pie manis piebrauca liels melns džips un deva man vienu padomu
- Mans kaimiņš, kurš gadiem ilgi mani atbalstīja, aiz sevis atstāja noslēpumu, ko atklāju tikai pēc viņa aiziešanas














