Nesaprotu, kāpēc griķus neviens negatavo šādi – viņi ir divreiz garšīgāki un vēl veselīgāki

KĀ GATAVOT:

Griķi (1,5 tase). Es labi tos nomazgāju un nedaudz apžāvēju. Katliņā uzkarsēju apmēram tējkaroti augu eļļas un ieberu nedaudz piemirukušos griķus. Apgrauzdē 5-7 minūtes.

 

Kad griķi sāk sprakšķēt, tad pievieno divas tases verdoša ūdens, sāli pēc garšas, samazina uguni un vāra 10 minūtes.

 

Kamēr griķi vārās, marinētos gurķus sagriež mazos kubiņos. Man vislabāk garšo marinēti gurķi ar sinepēm. Tie ir ideāli piemēroti šai receptei.

Var izmantot arī parasti marinētus gurķus, bet tiem jābūt garšīgiem un skābiem (ne pārāk saldiem)!

 

Sīpolu sagriežu ceturtdaļgredzenos un apcepu nelielā augu eļļas daudzumā līdz zeltainam brūnumam. Vāru uz vidējas uguns, lai sīpols nepiedeg, bet apbrūninās. Starp citu, sīpolam var pievienot šķipsniņu cukura – tas iznāks vēl garšīgāks.

 

Kad sīpols gatavs, ieber katliņā novārītos griķus.

Pievienoju arī marinētus gurķus un burciņu tunča konservu (eļļā!). Es domāju, ka nav nepieciešams stāstīt, ka gatavā ēdiena garša ir ļoti atkarīga no tunča garšas.

Tāpēc labāk ir ņemt pārbaudītus konservus. Uzreiz jāsaka, ka gatavot ar citām zivīm neesmu mēģinājusi. Bet ar tunci – mmm…

Lasi arī: Ķiplokus visbiežāk iznīcina nevis sals, bet gan slikts padoms dārzniekiem, stādot ķiploku pievienot augsnē pelnus

Visu maigi samaisu. Es to pasildu vēl minūti. Pēc tam pārklāj ar vāku, noņem no uguns un ļauj nostāvēties vēl 5-7 minūtes.

Tas arī viss – ēdiens ir gatavs!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment