Nespēju noticēt, ka šīs lietas NEDRĪKST fotografēt šajās 9 valstīs! Izlasi pirms dodies ceļojumā!

ASV

Šajā valstī likumi ir ļoti dažādi, tādēļ vislabāk uzzināt par likumiem tajā konkrētajā štatā, uz kuru jūs grasāties doties vai jau atrodaties. Taču, ja runa ir par valstī kopumā aizliegtiem fotografēšanas objektiem, tad aizliegts ir fotografēt tiltus, auto maģistrāles, tuneļus, federālās iestādes, policijas iecirkņus…

Starp citu, ASV ļoti strikti attiecas pret cilvēku fotografēšanu. Cilvēki nelabprāt atrodas citu cilvēku fotogrāfijās, turklāt viņi var jūs šī iemesla dēļ apsūdzēt par uzmākšanos. Pavisam atsevišķa tēma ir svešu cilvēku bērnu fotografēšana. Ar šādu rīcību pavisam vienkārši ir iespējams apvainot pedofīlijā un aizvilkt jūs pat līdz tiesai.

Kanāda

Kanādā pret fotogrāfētājiem izturas mazliet iecietīgāk. Nedrīkst fotografēt militārus objektus un bērnus, vecumā līdz 14 gadiem, ja nav sniegta viņu vecāku atļauja. Tāpat nedrīkst fotografēt arī veikalos, ja nav saņemta veikala īpašnieka atļauja.

Kuba

Kubas iedzīvotājiem pašiem ļoti patīk fotografēties kopā ar tūristiem – atliek viņiem vien paprasīt. Taču Brīvības salā kategoriski aizliegts fotografēt militāros darbiniekus un armijā dienējošos, kā arī militārās ēkas.

Lielbritānija

Šeit īpašus ierobežojumus tūristiem-fotografēt gribētājiem nesniedz, tādēļ, apbruņojoties ar fotoaparātu vai viedtālruni, droši drīkstēsiet iemūžināt visu, kas jums sirdij tuvs. Bet fotografēšana ar statīvu gan ir aizliegta. Vietējās varas iestādes domā aptuveni šādi: “Ievērojamu apskates objektu uzturēšanai mēs tērējam ļoti lielu naudu. Ja fotogrāfs izmanto statīvu, tas nozīmē, ka viņš ir profesionāls fotogrāfs, proti, ar fotogrāfijām viņš iegūst naudu. Ja tā, tad lai šāds cilvēks maksā nodokļus.”

Beļģija

Kas ir pirmais, ko tūristi dodas apskatīt Briselē? Noteikti, ka uz slaveno “Čurājošā puisīša” statuju. Taču par statujas fotografēšanu pienākas sods. Ja par šīs statujas iemūžināšanu cietumsods nedraud, tad šķiršanās no prāvas summiņas gan.

Japāna

Taktiskie japāņi noteikti neko neteiks, ja redzēs, ka tūristi vēlas kaut ko iemūžināt. Taču ir jāzina mērs. Japānā ir ļoti nepieņemami fotografēt altārus vai kapus. Tāpat ir aizliegts fotografēt Budas statujas.

Grieķija

Šajā valstī ar tās lielo vēstures mantojumi ir ļoti daudz vietu un lietu, ko fotografēt. Taču muzejos nekādā gadījumā nedrīkst fotografēties uz eksponātu fona. Turklāt par armijnieku fotografēšanu varat nokļūt arī aiz restēm.

Apvienotie Arābu Emirāti

Arābu valstīts ar fotografēšanu vispār jābūt īpaši uzmanīgiem. Taču, ja runa ir konkrēti par Apvienotajiem Arābu Emirātiem, tad šeit tiek uzskatīts par ļoti lielu aizvainojumu tas, ja tiek fotografētas sievietes. Par grezno šeiku mājvietu un piļu fotografēšanu vispār ir iespējams nonākt aiz restēm.

Ziemeļkoreja

Šeit tūristam ar fotoaparātu rokās vispār varētu iet ļoti grūti. Ziemeļkorejā nav aizliegts fotografēt, taču katru fotogrāfiju ir jāsaskaņo ar vietējo gidu, kāds tiek piešķirts katrai tūristu grupai. Nekādā gadījumā nedrīkst fotografēt militāros objektus un vietējo iedzīvotāju ikdienas dzīvi.

Lasi vēl: 20 smieklīgas fotogrāfijas, kur aizmugurējais plāns izlemj visu (FOTO) – ja gribi pasmieties, tad ieskaties!

Avots: ofigenno.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment