Nesprāgusi munīcija izmainīja visu viņa dzīvi, tomēr tas neaptur zēnu doties pretī saviem sapņiem

Sadursmē ar kriketa nūju munīcija sprāga, uz vietas nogalinot Simranu un smagi ievainojot Fajazu. Lielākais kaitējums tika nodarīts zēna apakšstilbiem. Lai glābtu viņa dzīvību, ārstiem nācās amputēt abas kājas zem ceļa.

Bērnu tēvs Rijazs pastāsta vairāk par 2014. gada maijā notikušo nelaimi: “Es strādāju laukā, un mana sieva bija izgājusi. Fajazs un viņa māsa ārā ieturēja pusdienu maltīti. Kad abi bija paēduši, Fajazs lūdza, lai viņa māsa pamet viņam bumbu. Viņi nezināja, ka tā ir nesprāgusi munīcija, kas tika atrasta labības laukā.

Viņš domāja, ka tā ir kriketa bumbiņa. Fajazs bija pārāk jauns, lai nojaustu, ka spēlējas ar dzīvībai bīstamu priekšmetu. Viņš trāpīja čaulītei un nonāca slimnīcā. Viņa māsu sprādziens uzreiz nogalināja. Tiklīdz izdzirdēju sprādzienu, es skriešus metos mājup, bet ļaunākais jau bija noticis.”

Pat pēc trīs mēnešu ilgas atveseļošanās slimnīcā Fajazs nav gatavs atteikties no saviem sapņiem. Viņš joprojām tic, ka kļūs par profesionālu kriketa spēlētāju.

Lasi vēl: FOTO: Viņam piederēja aizraujoša kolekcija, bet izmeklēšanas laikā atklājās kas baismīgs

Fajaza māte skaidro, ka militārie spēki apstiprinājuši, ka nesprāgusī munīcija pieder viņiem, tomēr nekādu kompensāciju par notikušo viņi nesaņems. Lai samaksātu par dēla ārstēšanas izdevumiem un protēžu izgatavošanu, ģimenei nācās pārdot māju.

“Es vēlos, lai mans dēls turpina spēlēt kriketu kopā ar pārējiem. Lai nodrošinātu viņa atveseļošanos, mums nācās pārvākties, tādēļ vēlos, lai viņš seko savam sapnim,” skaidro zēna tēvs.

Fajazs tagad ir sešus gadus vecs. Lai arī esošās protēzes viņam ļauj visnotaļ labi pārvietoties spēlējot kriketu, viņš joprojām gaida jaunas protēzes, kuras sniegs lielāku kustību brīvību, kā arī būs daudz ērtākas.

Viņš nav gatavs padoties un vēlas kļūt par tikpat labu kriketa spēlētāju kā viņa elks Virats Kolī.

Man nav kāju. Es tās zaudēju, spēlējot kriketu – par spīti tam, es to turpināšu spēlēt. Es vēlos kļūt par profesionālu spēlētāju un pārstāvēt savu valsti starptautiskās sacensībās. Vēlos spēlēt tāpat kā Virats Kolī, es zinu, ka kādu dienu man izdosies viņu satikt,” skaidro Fajazs.

Avots: shareably.net

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment