Novembris Rakstnieku un tulkotāju mājā

Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā novembrī strādā šādi rakstnieki, dzejnieki un tulkotāji – Laimantas Jonušis (Laimantas Jonušys) (Lietuva), Margarita Perveņecka (Latvija), Svens Kuzmins (Latvija), Rīs Trimbls (Rhys Trimble) (Lielbritānija), Irēna Aleksaite (Irena Aleksaitë) (Lietuva), Petro Taraščuks (Petro Tarashchuk) (Ukraina), Laura Brokāne (Latvija), Igors Kuļikovs Ihar Kulikou (Baltkrievija), Roze Labori (Rose Labourie) (Francija), Guna Roze (Latvija).

No Latvijas ir Ventspils pilsētas domes izcilības stipendijas ieguvējs rakstnieks, mākslinieks un aktieris Svens Kuzmins, kas strādā pie iesākta romāna. Īsu brīdi būs rakstniece Guna Roze, kas gatavo jaunu stāstu krājumu. Pirmo reizi būs Literatūras un filozofijas interneta žurnāla “Punctum” redaktore Laura Brokāne, kas strādā pie debijas stāstu krājuma „Māja pie jūras”. Mājā atgriezīsies arī rakstniece Margarita Perveņecka, kas strādā pie jauna apjomīga romāna.

Pateicoties Kultūras ministrijas atbalstam novembrī un decembrī britu dzejnieks, mūziķis, kritiķis, tulkotājs un redaktors Rīs Trimbls apgūs latviešu valodu. Rīs Trimbls līdz šim jau ir piedalījies atdzejas darbnīcā Rīgā un atdzejojis V.Ernštreita, I.Gailes, A.Auziņas un K.Zeļģa dzeju..

Ar Nordic atbalstu Mājā viesosies arī divi tulkotāji no Lietuvas – Laimantas Jonušis, kas tulko no angļu valodas un Irena Aleksaite, kas tulko no Poļu valodas. Abi izcilie tulkotāji ir bijuši Ventspilī jau vairākas reizes, par ko liels prieks.

Pirmo reizi būs tulkotājs no Ukrainas Petro Taraščuks, kas ir tulkojis no dažādām valodām tādus autorus kā A.Kamī, A.Sent-Ekziperi, F.Kafka. Arī baltkrievu dzejnieks un atdzejotājs Igors Kuļikovs, kas izdevis jau četrus dzejoļu krājumus, kā arī tulko indiešu klasiskos tekstus – Rigvedu uz baltkrievu valodu.

Rezidencē viesosies arī franču tulkotāja Roze Labori, kas šobrīd tulko vācu autora Krisa Krausa (Chris Kraus) romānu “Das Kalte But”, kur darbība lielākoties notiek kara gados Latvijā. Roze Labori ļoti vēlējās nonākt Latvijā, kur nekad nav bijusi, lai labāk saprastu stāsta notikumus.

Vairāk informācijas par rezidentiem www.ventspilshouse.lv un Facebook.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment