Novosibirskā piedzimis gigantisks mazulis

Mūsu stāsta varoņa vārds ir Dmitrijs – viņš ir vairāk nekā 60 cm liels mazulis, kas sver gandrīz sešus kilogramus.

Novosibirskas pilsētas pirmās slimnīcas dzemdību nodaļā ir piedzimis neparasti liels bērns. Jaundzimušais sver teju sešus kilogramus.

“Šī mamma jau iepriekš ir dzemdējusi lielus bērnus: viņai viens bērns svēra 4400, vēl viens četrus kilogramus, bet vēl trešais 4200. Mēs nolēmām veikt ķeizargriezienu, jo kā nekā tās bija sievietes ceturtās dzemdības,” tā stāsta vecmāte un ginekoloģe Zarina Farzaļijeva.

“Neviens nespēja paredzēt, ka bērns piedzims tik liels. Bērns ir vesels, uzreiz pēc dzemdībām pat ieraudājās,” piebilda Zarina.

USG laikā ārsti pamanīja, ka bērns esot ļoti liels, taču viņi kļūdījās par bērna svaru – viņi noteica, ka bērns būšot par kilogramu vieglāks. Bērns izskatās tā, it kā viņam būtu jau kādi četri mēneši, lai gan kopš dzemdībām pagājušas vien piecas dienas. Tā garums ir vairāk nekā 60 cm. Valts galvenās slimnīcas Dzemdību un ginekoloģijas nodaļas vadītājs Aleksandrs Šakleins sacīja, ka savā pieredzē neatminās šāda veida gadījumus.

“Lieli bērni dzimst bieži, taču tik milzīgs auglis, kas pārsniegtu piecus kilogramus, – reti. Pēdējo sešu gadu laikā, kad esmu te strādājis, nekad neesmu saskāries ar šādu gadījumu. Tieši 5670,” stāsta Šakleins.

Jaundzimušajam iedeva vārdu Dmitrijs. Ārsti apgalvo, ka bērna lielais svars saistīts ar gēniem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment