Olas veselībai: pētījumi pierāda, kas notiks ar jūsu ķermeni, ja dienā apēdīsiet 2 olas

3. Olas veselībai – uzlabo atmiņu

Vai esat kādreiz dzirdējuši par aminoskābi holīnu? Tas ietekmē nervu signālus, kas palīdz mums atcerēties ikdienas lietas, piemēram, kur atstājāt atslēgas vai maku.

Saskaņā ar pētījumiem holīna kā uztura bagātinātāja papildus uzņemšana var uzlabot atmiņu un reakciju.

 

4. Brīnumlīdzeklis jūsu acīm

Luteīns palīdz jūsu acīm uzturēt asu redzi. Jauni pētījumi parādīja, ka vistas olas ir bagātas ar luteīnu un tādējādi ir labas acīm.

Luteīns aizsargā tīkleni no bojājumiem.

 

5. Cīņa pret depresiju

Ziema nereti novērojams D vitamīna trūkums cilvēka organismā, jo laika apstākļi neļauj saulei to piegādāt pareizajā daudzumā. Bet olas mums palīdzēs novērst tā trūkumu. D vitamīns ir ļoti labvēlīgs arī pareiza mutes un kaulu skābju un bāzes līdzsvara uzturēšanai.

D vitamīns var arī palīdzēt cīnīties ar depresiju!

 

6. Skeleta nostiprināšana

Ēdot olas, jūs saņemat kalciju, kas nepieciešams cilvēka skeleta stiprināšanai un osteoporozes profilaksei.

 

7. Uzlabo asinsriti

Olas satur lielu daudzumu folijskābes, kas ir B vitamīna veids, kas nepieciešams jaunu sarkano asins šūnu veidošanai.

Cilvēkiem bez folātiem ir anēmijas attīstības risks. Folāts ir svarīgs arī pareizai augļa attīstībai dzemdē. Šī ir noderīga informācija tām, kas gatavojas kļūt par māti.

 

8. Olas palēnina novecošanās procesu

Kā jau minēts, olās ir aminoskābes, kas ir iesaistītas šūnu veidošanā un reģenerācijā, kas var palīdzēt cīņā pret novecošanos.

Arvien novecojot, palielinās arī D vitamīna nepieciešamība. Cilvēkiem, kas vecāki par 60 gadiem, ieteicamā deva ir 10 mikrogrami. Viena ola satur vidēji 0,7 mikrogramus D vitamīna.

Lasi arī: “Sākumā slimību ielaižam domu līmenī”, saka dziednieks Peipiņš; Viņš arī nosauc “dopingus” labai veselībai

9. Sirds slimību riska samazināšana

Kanādas zinātnieki ir atraduši tiešu saistību starp ēdieniem, kas satur olas, un samazinātu sirds un asinsvadu slimību un noteiktu vēža veidu risku, raksta portāls Feel Good.

Iemesls tam ir divi svarīgi antioksidanti: triptofāns un tirozīns, kas atrodami olās.

Cilvēkiem ar zemu ZBL (zema blīvuma lipoproteīniem) ir lielāks sirds slimību risks. Kā izrādījās, olas var palielināt ZBL un līdz ar to samazināt sirds un asinsvadu problēmu risku.

 

10. Palielina muskuļu masu

Daudzi cilvēki, kuri vēlas iegūt muskuļu masu, patērē daudz olu – un ne velti!

Olas ir bagātas ar olbaltumvielām, kas palīdzēs veidot muskuļus.

 

11. Olas aizsargā ādu, matus un nagus.

Olās ir liels skaits B vitamīnu un omega-3 taukskābes, kas palīdz uzturēt veselīgu ādu, matus un nagus.

 

Arī interesanti: Avokado veselībai: Lūk iemesli, kāpēc avokado vajag lietot uzturā! SPIED ŠEIT, lai lasītu!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment