Olas veselībai: pētījumi pierāda, kas notiks ar jūsu ķermeni, ja dienā apēdīsiet 2 olas

Olas veselībai

Olas veselībai: Neatkarīgi no tā, vai jums patīk olas vai nē, esmu pārliecināta, ka jūsu ledusskapī vienmēr kāda atradīsies.

Brokastīs ēdu olas ne tikai tāpēc, ka man patīk to garša, bet arī tāpēc, ka nesen uzzināju, ka šādām brokastīm ir daudz priekšrocību. Izrādās, ka olas ir ļoti veselīgas.

Šajā rakstā jūs uzzināsit, cik ļoti veselīgas!

Olas veselībai: Kādas vielas ir olās?

Olas satur A, D, E vitamīnus, kā arī B12, riboflavīnu un folātu. Turklāt olās ir minerāli, piemēram, jods, dzelzs, kalcijs, cinks un selēns. Patiešām daudz vērtīgu uzturvielu, vai ne?

 

Olas un holesterīns

Vai esat dzirdējuši, ka olas ir sliktas, jo tajās ir holesterīns?

Nav taisnība! Protams, olās ir holesterīns, bet ne tas, kas noved pie asinsvadu aizsprostošanās. Pēc dietoloģes Dženijas Nenvikas teiktā intervijā Zviedrijas vietnei Aftonbladet, olās ir augsta blīvuma lipoproteīni (labais holesterīns), kā arī daudzi citi elementi, kas ir labvēlīgi veselībai.

 

1. Olu lietošana uzturā palīdz zaudēt svaru

Pētījumos ir apliecināts, ka ar olbaltumvielām bagātās brokastis, var palīdzēt zaudēt svaru.

Saskaņā ar pētījumiem, zemu kaloriju diēta apvienojumā ar olu pasniegšanu brokastīs var palīdzēt zaudēt svaru divreiz ātrāk.

Turklāt atcerieties, ka, ēdot olas, jūs ilgu laiku nejutīsit izsalkumu, kas palīdzēs atturēties no papildu kaloriju uzņemšanas.

Lasi arī: “Sākumā slimību ielaižam domu līmenī”, saka dziednieks Peipiņš; Viņš arī nosauc “dopingus” labai veselībai

 

2. Olas stiprina imūnsistēmu

Ņemot vērā, ka ziemas laikā mūsu ķermenī trūkst vitamīnu, un saaukstēšanās un gripas sezona vēl nav pagājusi, ir pienācis laiks sākt uzturā lietot olas, lai stiprinātu imunitāti.

Pētījumi liecina, ka divas olas ikdienas uzturā palīdzēs aizsargāt jūs no infekcijām, vīrusiem un saaukstēšanās.

Viena ola satur 22% no ieteicamās selēna dienas devas. Tas ir elements, no kura ir liels ieguvums imūnsistēmas stiprināšanā.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pārējos faktus

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment