Omīte atklāj, kāpēc vajag uzvilkt zeķes pirms gulēt iešanas un atstāt tās kājās līdz rītam

Silti un komfortabli – pamats, uz kura balstās zeķu galvenā funkcija. Pateicoties zeķēm, tu nenoberz kājas jaunos apavos un neapsaldē kājas vēsā dienā.

Bet, ja zeķes uzvelk pa nakti, tu sniedz savam organismam ļoti lielu labumu. Par to parunāsim sīkāk.

Kāpēc jāvelk zeķes naktī

Sāksim ar pašiem acīm redzamākajiem iemesliem. Pirmkārt, pateicoties zeķēm, tu sasildi kājas, bet ķermeņa temperatūra samazinās.

Tas ir drošs signāls organismam, ka ir laiks aizmigt. Ja tu ciet no bezmiega, iespējams, gulēšana zeķēs tev palīdzēs.

Starp citu, tu ne tikai sāksi ātrāk aizmigt, bet arī uzlabosi savu miega kvalitāti. Miegs būs daudz mierīgāks un dziļāks. Šķiet, ka tā nav slikta investīcija nākamajai dienai, ko teiksi?

Otrkārt, gulēšana siltās zeķēs ir nepieciešama profilakse nepatīkamās Reino slimības gadījumā.

Šī slimība izraisa nepareizu asinsrites cirkulāciju visā ķermenī. Tā rezultātā cilvēks var sajust ķermeņa nejutīgumu un spazmas. Bet slimība parādās pastāvīga stresa un zemas temperatūras dēļ. Tāpēc nekad neļaujiet sev atdzist!

Nākamais punkts ir īpaši svarīgs mūsu sieviešu auditorijai. Menopauzes laikā sievietes bieži piedzīvo termoregulācijas problēmas (karstuma viļņus).

Tas var izraisīt nopietnus hormonālos traucējumus. Lai sevi pasargātu, vislabāk ir vienmēr turēt kājas siltas. Tas atkal palīdzēs samazināt vispārējo ķermeņa temperatūru.

Turklāt naktī gulēšanu zeķēs var izmantot arī kosmētikas nolūkos. Ja zini, kas ir sausas pēdas vai papēži, tad gulēšana zeķēs var palīdzēt.

Pirms gulētiešanas ieej dušā un pēc tam iezied kājas ar mitrinātāju vai citu piemērotu līdzekli.

Tad uzvelc zeķes un ej gulēt. No rīta tu ievērosi, ka kājas ir kļuvušas daudz mīkstākas. Veic šo procedūru regulāri, lai sasniegtu vēlamo rezultātu.

Ja tevi pārliecina šie argumenti, rūpīgi izvēlies zeķes gulēšanai. Viņām nevajadzētu būt pārāk ciešām un nospiest kājas.

Pretējā gadījumā organismā var tikt traucēta asinsrite. Neizvēlies arī kompresijas zeķes, ja vien tev nav norādījumu par to lietošanu. Šajā jautājumā noteikti konsultējies ar savu ārstu.

Kādas zeķes izvēlēties

Zeķes ir pamata lieta, kuru var nopirkt gandrīz jebkur, tostarp pārtikas lielveikalos. Grūti pat iedomāties, cik apjomīgs ir interneta veikalos pieejamais zeķu sortiments.

Tici, tagad zeķes ir patiešām moderns un aktuāls apģērba akcents. Starp citu, ļoti bieži zeķes dāvina, lai arī vecākajai paaudzei šķiet, ka šī tradīcijai ir sen aizmirsta.

Lasīt vēl –Kāpēc sievai jāguļ vīram labajā pusē. Nebiju par to vispār aizdomājusies

Ja tu gribi nopirkt zeķes ikdienas lietošanai, es iesaku izvēlēties zeķes ar gumiju. Tā ir droša garantija, ka zeķes nenoslīdēs un patīkami piegulsies kājai. Bet, ja tu gribi iegādāties mājas zeķes, nav nekā labāka par mīkstiem modeļiem.

Papildus var izvēlēties adītas vilnas zeķes. Nešaubos, ka daudziem no mums ir mājās mammas vai vecāsmātes adītās vilnas zeķes.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment