Pāris idejas, kā nepavadīt visu darbadienu sēžot

  1. Piedāvā pastaigu

Ja tev ir paredzēta tikšanās ar kādu klientu, jaunākais ieteikums ir doties kopīgā pastaigā, pārrunājot kārtojamās lietas. Svaigais gaiss un fiziskas kustības ļaus tavam prātam būt asākam un domāt skaidrāk. Ja tu esi jau visu dienu sakņupis nosēdējis pie darba galda, tad tavs prāts kļūst gausāks un idejas nerodas tik viegli un tik labas.

  1. Strādā stāvus

Šobrīd tirgū, strauji augošu, popularitāti iegūst galdi, kurus var pielāgot vēlamajam darba veidam. Tu vari to novietot tādā augstumā, lai tev ir ērti pie tā sēdēt un tu vari to pacelt līdz tādam līmenim, ka tu vari stāvēt un ērti rakstīt uz datora. Tas ļauj mainīt tavu strādāšanas veidu, kad vien tu vēlies, nepasliktinot darba produktivitāti.

  1. Sāc ar mazām izmaiņām

Ja nav iespējas vest klientus pastaigās vai iegādāties maināmo galdu, tad sāc mainīt savas ikdienas mazās rutīnas.

  • Uz darbu dodies ar kājām vai divriteni. Izmanto kāpnes, nevis liftu.
  • Pārvieto printeri, skeneri un miskasti tālāk no sava darba galda, lai tev būtu nepieciešamība biežāk piecelties un izkustēties.
  • Piecelies, kad runā pa telefonu, jo nekādus citus papildus darbus tu tik un tā nevarēsi veikt.
  • Dodies pie savu kolēģu darba galdiem, lai pateiktu kādu informāciju. Neizmanto telefonu vai e-pastu, ja tas nav nepieciešams.
  • Ieturi maltītes kaut kur ārpus ofisa, dodies uz turieni ar kājām.

Pamēģini ieviest šīs mazās izmaiņas un drīz jau tu sajutīsi arī sava noskaņojuma izmaiņas. Protams, arī tava veselība būs tev pateicīga.

Avots: ideas.ted.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment