Pamatīgā reibumā esošs tēvs atsakās nodot savai bijušajai dzīvesbiedrei abu kopīgo atvasi

21. jūlijā neilgi pirms pulksten 12.00 Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par kādu, iespējams, reibumā esošu vīrieti, kurš savai bijušajai dzīvesbiedrei atsakās nodot abu kopīgo bērnu. Uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas autopatruļa.

Likumsargus pie norādītās daudzdzīvokļu nama ieejas sagaidīja raudoša bērna māte. Sieviete pastāstīja, ka ar bērna tēvu nu jau kādu laiku dzīvojot atsevišķi. Iepriekšējā dienā vīrietis atbraucis pakaļ savai astoņus mēnešus vecajai meitai. Abi vienojušies, ka bērnu vienu dienu pieskatīšot vīrietis. Tomēr nākošajā dienā, zvanot bijušajam dzīvesbiedram, sieviete sadzirdējusi skaļu mūziku, bijušais runājis nesakarīgi un pat sācis draudēt, ka meitu bez viņas ziņas aizvedīšot uz ārzemēm. Bērna māte nekavējoties devusies meitai pakaļ, taču vīrietis dzīvokļa durvis neesot atvēris.

Arī pēc ilgstošas policistu klauvēšanas norādītā dzīvokļa durvis neviens neatvēra, tomēr no tā bija dzirdama mūzika.

Ņemot vērā, ka bija pamatotas aizdomas, ka vīrietis ir stiprā alkohola reibumā un nespēj parūpēties par zīdaini, kārtības sargi nolēma sazināties ar Valsts policiju par durvju atvēršanas iespējām. Tomēr pēc pāris minūtēm bērna tēvs dzīvokļa durvis atvēra labprātīgi. No vīrieša sajusta spēcīga alkoholam raksturīgā smaka.

Vienā istabām gulēja astoņus mēnešus vecais zīdainis. Bērna māte piesteidzās pie meitas un sāka viņu apkopt.

Bijušie dzīvesbiedri, ieraugot viens otru, sāka lamāties. Lai abas personas pārstāstu savstarpēji strīdēties bērna tēvs aicināts doties uz virtuvi, lai izskaidrotu savu notikušā versiju. Uz virtuves grīdas pamanīti vairāki iztukšoti alkoholisko dzērienu iepakojumi.

Bērna tēvam veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņš ir 3,72 promiļu reibumā.

Izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri konstatēja, ka zīdainim hospitalizācija nav nepieciešama. Līdz ar to sieviete ar meitu varēja doties uz savām mājām, savukārt pret bērna tēvu uzsākta administratīvā pārkāpuma lieta par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment