Pankūku gatavošanas tradīcija mūsu reģionā ir pastāvējusi kopš seniem laikiem. Pirmā pankūku recepte ir datēta ar 10. gadsimtu.
Tomēr pastāv pieņēmums, ka pankūkas bija zināmas daudz agrāk.
Šī ēdiena aktualitāte ir izskaidrojama ar to, ka tas gatavošana neaizņem daudz laika un tiek pagatavota no vienkāršām sastāvdaļām.
Pirmās pankūkas gatavoja no miltiem, pievienojot ūdeni vai pienu. Pankūkas cepa sviestā vai taukos.
Lasi arī: Es uzliku dēlu sievai uz krūtīm… Lai viņš pēdējo reizi sajustu savu mammu
Tagad pankūkas ir kļuvušas par modernāku ēdienu. Pankūku mīklai pievieno kefīru, mēdz pievienot mannu un dažādu veidu miltus.
Ir vērts sagatavot vienu no aktuālākajiem pankūku veidiem – “sešsimt”.
Sastāvdaļas pankūku mīklai:
• 3 olas
• Tējkarote sāls
• 1,5 ēdamkarote cukurs
• 500 ml piens
• 250 g milti
• 150 ml verdošs ūdens
• 3 ēdamkarotes augu eļļa
Šķir otru lapu, lai uzzinātu visu recepeti
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc zemeņu audzētāji ar stāžu šos augus vienmēr stāda rudenī: nosaukti labākie termiņiby Laura Andersone
- Kāpēc pieredzējušas mājsaimnieces mīklai pievieno etiķi un kādas priekšrocības tas sniedzby Evita Šulce
- Sinoptiķi prognozē aukstu rudeni un sala pilnu ziemu: ”Intensīvākais periods būs no 23.oktobra”by Sandra Vīgante