Sastāvdaļas pildījumam:
• 400 g biezpiens
• 1 ola
• 90 g cukurs
• 1 ēdamkarote kukurūzas ciete
• 40 g sviests
Pagatavošana:
Olas sajauc ar sāli un cukuru, sakuļ ar putojamo slotiņu. Olu maisījumam pielej pienu, izsijā miltus, samaisa mīklu.
Mīklā vispirms ielej verdošu ūdeni, samaisa. Tad pievieno augu eļļu, vēlreiz samaisa un atstāj uz 15 minūtēm.
Tālāk uz pannas jācep plānās pankūkas līdz tās zeltaini brūnas.
Lai pagatavotu pildījumu pankūkām, atsevišķā bļodā jāsajauc biezpiens ar olu, cukuru un kukurūzas cieti.
Iepriekš izkausē sviestu un pievieno biezpienam. Iegūtais pildījums ir jāsadala pa katras pankūkas virsmu.
Tālāk pankūkas sarullē, pārgriež uz pusēm. Cepamtrauku ieziež ar sviestu, tur salieciet sapildītās pankūkas.
Lasi arī: Es uzliku dēlu sievai uz krūtīm… Lai viņš pēdējo reizi sajustu savu mammu
Pankūkas ieziež ar sviestu, pārklāj ar foliju un cep cepeškrāsnī 180 grādos pusstundu.
Papildus biezpiena pildījumam var pievienot rozīnes un citus žāvētus augļus. Šīs būs sātīgas biezpiena pankūkas katrai dienai.
Tevi noteikti interesēs
- Rīgas privātmāju ciematā klaiņo lūsis: sēž pie žoga Rīgā un nebaidās no suņiem un cilvēkiem (video)by Laura Blūma
- Apstāties ir teju neiespējami – 2 kartupeļi un bietes, visu samaisa un gardums gatavsby Jeļena Kuzmenko
- Kā pareizi pagatavot kraukšķīgas kartupeļu pankūkas – šefpavāra padomiby Anete Vītola