Šie simptomi brīdina, ka lieto pārāk daudz cukura uzturā; īpaši #4

 

1. Nogurums un nespēks

Šī ir lielākā zīme, ka tavā organismā ir vairāk cukura nekā nepieciešams. Lai gan ēdieni ar augstu cukura līmeni var sniegt strauju enerģijas pieaugumu, tas ir īslaicīgs, tam seko biedējošs sabrukums.

2. Kāre pēc cukura

Ja tev kārojas kaut kas salds, iespējams esi kļuvis atkarīgs no cukura. Šis ir jāatklāj agri, lai vēlāk nav jāmokās ar vēl smagāku atkarību no cukura.

3. Bieža saaukstēšanās un gripa

Ja mēdz saslimt aizvien biežāk– uztver to nopietni! Uzņemot pārāk daudz cukura, tas pakāpeniski vājina tavu imūnsistēmu.

4. Neskaidra domāšana

Ja pieķer sevi pie neskaidras, “miglainas” galvas, nespējot koncentrēties, īpaši pēc ēšanas, tas nozīmē, ka apdullis no cukura. Normālā gadījumā cukura līmenis kāpj un krīt pakāpeniski, bet šajā gadījumā tas to dara lielā ātrumā, kas rada kognitīvo spēju traucējumus.

5. Sāc mazāk izjust saldu garšu

Nekas vairs negaršo tik saldi, kā agrāk? Lietojot pārāk daudz cukura, garšas kārpiņām veidojas tolerance pret to, tāpēc ar laiku vajag aizvien vairāk cukura, lai apmierinātu kāri pēc tā.

6. Ādas un pēdu problēmas

Patērējot lielu daudzuma cukura var rasties ādas iekaisums. Akne, ekzēma, sarkanās sejas sindroms, kā arī sausa vai pārāk eļļaina āda ir pazīmes, ka lieto par daudz cukura

7. pieņemšanās svarā

Daudz cukura nozīmē vairāk kaloriju, un tāpēc, ka cukurā nav ne šķiedrvielu, ne olbaltumvielu, tas neapmierina izsalkuma sajūtu. Tādēļ tu sāc ēst vairāk uzņemot vairāk kaloriju.  Šis viss ar laiku var novest pie otrā tipa diabēta.

Avots: wittyfeed.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment