Pāris pārliecinošas komunikācijas knifi, kas jāzina ikvienam

Pārliecinošās komunikācijas knifi, kurus būtu jāzina ikvienam:

Iemācies klausīties, izrādi interesi dzirdētajā un tikai tad izsaki savu piedāvājumu, noformulējot to tā, it kā tas būtu nepieciešams otram nevis tev.

Runā pārliecinoši – nevelc patskaņus starp vārdiem (emmm, eee, utt.), neatkārto saikļus (un, un, un…), runā ritmiski un raiti ar stabilu, nevis drebošu balsi.

Kontrolē savu ķermeņa valodu – turi rokas mierā, piedomā par žestiem, nesakrusto ne rokas, ne kājas, iztaisno muguru, izmanto pēc iespējas mazāk mīmikas (smaids un neliela uzacu piepacelšana ir pieļaujama un pat vajadzīga tam piemērotā kontekstā).

Vēro otra ķermeņa valodu – nekādā gadījumā neļauj noslēgties (sakrustot kājas vai rokas), šādā gadījumā tev ir jāpanāk, lai ķermenis no slēgta kļūst par atvērtu – piedāvā pagriezties citā virzienā, lai labāk saskatītu to, ko tu rādi, utt. Ja redzi, ka cilvēks sāk svīst, atver logu, piedāvā kādu dzērienu, utt.

Lasi vēl: Padomi, kas ir jāzina ikvienam vīrietim – bez šī nekur!

Nepārkāp otra personīgās telpas robežu – ieturi aptuveni 1.5 m atstarpi pārrunu laikā.

Piedomā par atmosfēru – ja tikšanās ir “tavā teritorijā”, tad pielūko, lai viss ir tīrs, telpās ir pietiekami daudz svaiga gaisa un gaismas, ir patīkama gaisa temperatūra, kaut kur blakus telpā klusi skan ritmiskas melodijas. Tikšanās vislabāk ir organizēt pēc pusdienlaika.

Avots: rd.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment