Kas tad īsti Tevi padara priecīgāku?

 Skaista un mīļa sieviete, lielisks auto, sestdienas futbola vai hokeja mačs, mūsdienīgs gadžets kabatā… Šīs itkā būtu tās lietas, ar kurām katrs no mums varētu justies laimīgs. Taču zinātnieki uzskata savādāk un ir pārliecināti, ka tieši, lai būtu pastāvīga eiforijas sajūta – ir nepieciešams kardināli pārskatīt sava ledusskapja saturu. Ir pierādīts, ka laimi cilvēkam sniedz serotonīns – hormons, kas izdalās no noteiktiem produktiem, kad tie nonāk organismā. 

Ko tad apēst? 

Kādiem krājumiem mūsdienu vīrietim būtu jābūt, lai tas nebūtu sevišķi dārgi, lai uzturētu formu un lai nenomāktu pastāvīga izsalkuma sajūta? Sākumam atsakieties no iemīļotiem šokolādes batoniņiem, kurus apēdat pa ceļam uz darbu, bet gan vairāk uzmanības pievērsiet vistai, zivij (bagāti ar cinku), liellopu gaļai (bagāti ar dzelzi) un piena produktiem, kas jau labu laiku kā visiem zināms, ka tie tiek uzskatīti par kalcija avotiem. 

Par neaizvietojamiem “draugiem” un “biedriem” vīriešu labdabīgam stāvoklim vajadzētu kļūt dārzeņiem, kuri uzlabo tā paša serotonīna sintēzi, vienlaicīgi aktivizēs visus vielmaiņas procesus. Šiem produktiem vajadzētu veltīt pusi vietas no savas diētas. Taču aizrauties ar pirmajiem pavasara zaļumiem nevajadzētu, jo ir šaubas gūt no tā labumu. Dodiet priekšroku ilgi glabājamiem dārzeņiem, kā piemēram kāposti, burkāni, kartupeļi. Izmantojiet sasaldēto dārzeņus gatavošanai. Tāpat jūs varat palūgt savu otro pusīti patstāvīgi izaudzēt zaļumus uz palodzes. 

Ar vieniem dārzeņiem īsts vīrietis pārtikt nevarēs, un kāpostu salāti diez vai izraisīs kādas pozitīvas emocijas. Tādēļ droši diētai pievienojiet putras, olas, maizi, vistu un liellopu. Neaizmirsties par žāvētu augļu eksistenci, par medu un melno šokolādi, kas palīdzes pārdzīvot čipsu, sāļo riekstiņu un citu garšīgu lietiņu trūkumu. Tādi veselīgi pārtikas produkti ir bagāti ar dabiskiem antioksidantiem un glikozi, bez kuras organismam ir grūti priecāties. 

 

Avots: for-real-man.info 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment