Paziņota Svarīga informācija, kas tev jāzina par gada ienākumu deklarācijas iesniegšanu

Kam nepieciešams obligāti iesniegt gada ienākumu deklarāciju?

 

Gada ienākumu deklarāciju par 2023. gadu noteikti ir jāiesniedz tiem, kas ir uzņēmēji, zemnieku saimniecības īpašnieki, saimnieciskās darbības veicēji un tiem, kas izīrē vai iznomā savu īpašumu. Tas pats attiecas uz cilvēkiem, kuri gūst ienākumus no profesionālās darbības. Šo pienākumu attiecinām arī uz tiem iedzīvotājiem, kuriem gada laikā nav samaksāts pilns iedzīvotāju ienākuma nodoklis.

 

Obligāti jāiesniedz gada ienākumu deklarācija par 2023. gadu laika posmā no 2024. gada 1. marta līdz 3. jūnijam (ieskaitot). Tomēr, ja jūsu ienākumi pārsniedz 78 100 eiro 2023. gadā, tad jums ir jāiesniedz deklarācija no 2024. gada 1. aprīļa līdz 1. jūlijam. Šis likumdošanas regulējums nodrošina pienākumu izpildi un sistēmu, kas nosaka atbilstošu deklarāciju iesniegšanu atkarībā no individuālajiem ienākumiem un uzņēmējdarbības rakstura.

Konsultāciju un apkalpošanas iespējas

 

Ja rodas jebkādas neskaidrības saistībā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbību, jūs vienmēr varat sazināties ar VID, izmantojot konsultatīvo tālruni, kurā darbinieki piedāvā nepieciešamo palīdzību.

 

Zvanot uz numuru 67120000, jums ir iespēja saņemt atbalstu no Valsts ieņēmumu dienesta (VID). Būtiski atzīmēt, ka, izmantojot šo kontaktu, jūs ne tikai varat saņemt vispārīgu konsultāciju, bet arī personificētu atbalstu, ja pieslēdzaties savam VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS) kontam zvanīšanas brīdī un nododat konsultantam redzamo kodu. Tas nodrošina iespēju klientiem saņemt informāciju, kas tieši attiecas uz viņu datiem un situāciju.

 

Turklāt VID piedāvā papildu pakalpojumu TOMS veidā, kas ir virtuālais asistents pieejams VID interneta vietnē vid.gov.lv 24/7 režīmā. TOMS atbild uz bieži uzdotiem jautājumiem un sniedz norādes klientiem, lai viņi varētu viegli orientēties VID interneta vietnē. Šis rīks nodrošina saites uz detalizētu informāciju par interesējošām tēmām, piedāvājot plašu pieeju noderīgai informācijai, kas ir pieejama jebkurā laikā un vietā.

Esiet uzmanīgi – izvairieties no krāpn**ciskām īsziņām!

 

Novērots, ka krā***eki aktīvi izmanto īsziņu veidā, lai izplatītu neslavējamu informāciju, kurā tie izliekas par banku vai Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārstāvjiem. Šādās situācijās ir būtiski saglabāt piesardzību un izvairīties no pārmērīgas uzticēšanās.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Gada ienākumu deklarāciju oficiāli aizpilda un iesniedz elektroniskajā deklarēšanas sistēmā (EDS). Visi nepieciešamie dati un norādījumi tiek ievadīti deklarācijas aizpildīšanas procesā, un pēc tam nodokļa atmaksu par attaisnotajiem izdevumiem veic automātiski. Šī atmaksātā summa tiek pārskaitīta uz norādīto bankas kontu.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment