Pēc stādīšanas apstrādā tomātus ar šo līdzekli, un rezultāts būs satriecošs: spēcīgas saknes un dāsna raža

Šī viela ir raugs.

Patiešām raugs var veicināt tomātu augšanu. Noderīgas vielas, kas veidojas rauga fermentācijas laikā, lieliski stimulē stādu augšanu un attīstību neatkarīgi no tā, vai tie aug siltumnīcā, vai dārzā.

Stādu laistīšana ar rauga šķīdumu dabiski stimulē augu augšanu, aktivizē sakņu sistēmas attīstību un padara tos izturīgākus pret slimībām.

Raugs ir barības viela, kas satur vitamīnus un minerālvielas, kas nepieciešamas dārzeņu pilnīgai attīstībai un augļu augšanai.

 Lasi vēl: Šobrīd vairāk nekā 80 tūkstoši japāņu ir pārkāpuši simts gadu slieksni. Kā viņiem izdodas nodzīvot tik ilgi un kāds ir viņu galvenais noslēpums

Rauga šķīdumā esošie fermenti aktivizē labvēlīgo baktēriju vairošanos augsnē. Rauga šķīdums kavē dažādu nezāļu augšanu dārzā. Rauga specifiskais aromāts atbaida gliemežus un sabojā apetīti dažiem kaitēkļiem.

 

Rauga šķīduma pagatavošanas soļi

Katliņā ielej litru ūdens un uzkarsē līdz 30 grādiem, ieber 4 ēdamkarotes cukuru un samaisa. Tālāk jums jāizšķīdina 50 g presēta rauga saldajā ūdenī un jānovieto siltā vietā, lai raugs varētu rūgt.

Presētā dzīvā rauga vietā varat paņemt nelielu iepakojumu sauso granulēto raugu. Fermentācijas procesam vajadzētu ilgt vismaz 2 stundas.

Raudzēto šķidrumu atšķaida 50 litros ūdens, kas uzkarsēts līdz istabas temperatūrai. Laistiet tomātus ar iegūto šķīdumu.

Šo mēslojumu var izmantot citu dārzeņu vai ogu laistīšanai. Turklāt to var izmantot, mēslojot istabas augus, lai veicinātu to augšanu un bagātīgu ziedēšanu. Sagatavotais šķidrums pilnībā jāizlieto uzreiz, jo to nevar uzglabāt ilgu laiku. Nākamajai laistīšanai jums jāsagatavo svaigs šķīdums.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment