Pēc šī raksta izlasīšanas, tā vien gribēsies kādu samīļot!

Mūsu ķermenī esošie hormoni zina, ko tie dara.

Apskaušanās stimulē oksitocīna izstrādāšanos organismā. Šis hormons spēlē nozīmīgu lomu neiroanatomijā un tuvībā. Šī iemesla dēļ, to dažkārt dēvē par “satuvināšanās hormonu. Tas mums liek justies saprastiem, mēs jūtam uzticību , seksuālu iekāri un vēl daudz citu emociju, kas nepieciešamas veselīgām attiecībām.

Uzzini, vēl septiņus iemeslus, kādēļ apskaušanās ir svarīga tavai labklājībai:

1. Tā atjauno emocionālo saikni un pieķeršanos

Apskaušanās rada patīkamu vidi komunikācijai – tas ir kaut kas svarīgs, ko mēs bieži palaižam garām. Komunikācija ir uzticības pamats, bet uzticība ir veselīgu attiecību pamats. Apskaušanās ir vienkāršs veids kā atbrīvoties no ikdienas rūpēm un steigas – paslēpjoties sava mīļotā rokās. Tā palīdz mums koncentrēties uz pozitīvajām emocijām, ko kopīgi esam guvuši. Pat 15 minūšu ilga apskaušanās dienas laikā var būt ļoti nozīmīga, jūsu attiecību stiprināšanā.

2. Tā uzlabo seksuālās attiecības

Zinātnieki apgalvo, ka skūpstīšanās un apskaušanās pēc seksa ir ļoti svarīga un liek partneriem justies priecīgākiem un apmierinātākiem. Tas ir ļoti nozīmīgi pāriem, kuriem jau ir bērni, jo romantika, iespējams, vairs nav šī pāra pirmā prioritāte. Laika izbrīvēšana kopējai intimitātei, kā piemēram, vienam otra samīļošana, skūpstīšanās un runāšana pēc seksa, palielina seksuālās pieredzes apmierinājumu. Un neaizmirsti, apskaušanās bieži vien noved pie nākamā raunda!

3. Tā noņem stresu

Pēc eksperimenta datiem, ko veikusi pāru terapeite un zinātniece Beāte Ditzena, oksitocīns cīnās ar stresa hormonu – kortizolu. Mūsdienās, stress ir visizplatītākā slimība jaunu cilvēku vidū. Atbrīvojoties no kaitīgajām emocijām, mēs varam samazināt sirdslēkmju risku. Tādēļ, tā vietā, lai iedzertu veselu tablešu kokteili, vienkārši atrodi laiku, lai apskautos ar kādu, kas tev ir tuvs.

4. Tā atvieglo sāpes

Paskatīsimies atpakaļ bērnībā. Vai atceries , ka katru reizi, kad savainojies tev bija nepieciešama buča vai apskāviens? Tad mēs ticējām mātes un tēva maģiskajām spējām, kas varēja dziedināt sāpes. Tagad mēs ticam oksitocīna iedarbībai. Labsajūtas hormons samazina sāpes un padara tās ciešamas.

5. Tā uzlabo imūnsistēmu

Starp mūsu smadzenēm un imūnsistēmu pastāv stipra saikne, tādēļ, galva var mūsu imūnsistēmu ietekmēt pozitīvi vai negatīvi. Lielisks veids kā stiprināt savu imūnsistēmu ir būt mierīgam, optimistiskam, izteikt savas jūtas un saglabāt labas attiecības. Labās ziņas ir tādas, ka apskaušanās var palīdzēt stiprināt imūnsistēmu. Tev tikai jāpiestrādā pie apskaušanās!

6. Tā palīdz aizmigt

Kā jau minējām, oksitocīns dod pretsparu kortizolam (stresa hormonam). Oksitocīns smadzenēs izdalās tikai tad, kad mēs nesatraucamies, kā arī šis mīlestības hormons palīdz uzlabot miega kvalitāti. Oksitocīnam izdaloties mūsu ķermenī, mēs kļūstam mierīgāki un mīlošāki.

7. Tā palīdz tikt galā ar alkām

Pēc vairākiem pētījumiem, tikusi atklāta vēl kāda interesanta oksitocīna spēja – tā palīdz atturēties no alkām pēc ēdiena, narkotikām, alkohola un citiem opiātiem. Tieši šādi apskaušanās var atturēt tevi no ledusskapja reidiem pusnaktī.

Avots: trendingstylist.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment