Pētījumos noskaidrots, ka gariem vīriem un īsām sievām ir vislabākā laulība

 Nav viegli būt īsam puisim. Tu neko nevari redzēt koncertos, tev ir kaut kur jāpakāpjas, lai aizsniegtu lietas, un tavas randiņu iespējas ir diezgan ierobežotas.

Es zinu, ka apgalvojums – sievietes dod priekšroku gariem vīriešiem – ir klišeja, bet tomēr par to ir vērts padomāt. Cik bieži tu vari redzēt pāri, kur meitene ir garāka nekā puisis, salīdzinot ar apgrieztu situāciju? Dažās interneta iepazīšanās aplikācijas ir iespēja uzlikt filtru, kas palīdz no saraksta izņemt visus, kas nav noteikta garuma. Tas nav taisnīgi. Hobitiem mūsdienās nav lemta mīlestība!

Situāciju priekš īsiem puišiem sliktāku padara arī tas, ka zinātnieki noskaidrojuši, ka gariem vīriem un īsām sievām ir veiksmīgākas laulības. Nav šaubu, ka labas laulības pamats ir uzticība, komunikācija, cieņa, vai tu atceries nolaist tualetes vāku utt. Bet tajā pašā laikā ir interesanti noskaidrot, kā garums ietekmē laulību.

Pētījumā 8000 dalībnieku aizpildīja aptaujas anketas, un rezultātā pētnieki ieguva sakarību starp vīra garumu un sievas laimi. Jo garuma atšķirības pārī ir lielākas, jo laimīgāka jūtas sieva. Tās ir labas ziņas tādiem pāriem kā Haftors Jūliuss Bjernsons, kurš ir vairāk nekā 205 cm garš, un Kelsijai Hensonei, kura ir nepilnus 155 cm gara. Iespējams tu atpazīsi Bjernsonu no seriāla “Troņu spēles”. Tomēr garuma faktors atstāj ietekmi tikai uz pirmajiem 18 laulības gadiem. Vēlāk izmēram vairs nav nozīmes.

Tad kāpēc gari vīrieši tiek uzskatīti par daudz pievilcīgākiem nekā īsi? Tas viss ir saistīts ar to, kā mēs izturamies pret cilvēkiem sabiedrībā. Pētījums atklāja, ka garāki vīrieši jūtas pārliecinātāki par sevi, un viņiem ir augstāks pašnovērtējums, tāpēc arī viņi šķiet daudz pievilcīgāki. Interesanti, ka arī darba devēji uzskata, ka garāki vīrieši ir uzticamāki un prasmīgāki. Tāpēc viņi, iespējams, nopelnīs vairāk naudas, un viņu laulātās draudzenes būs vairāk apmierinātas.

Tas viss atgriežas pie evolūcijas: sendienās sievietes piesaistīja garākie, stiprākie vīrieši, jo viņi bija labākie mednieki – vācēji. Īsākie un vājākie vīrieši ir lieliski ar datoriem, bet, diemžēl, senākos laikos tādi nebija vēl izdomāti. Tie bija drūmi laiki īsiem vīriešiem. Toms Krūzs, dzīvodams senāko laiku vēstures periodā, nekad nebūtu sev atradis sievu.

Bet nedrīkst “norakstīt” attiecībās, kurās vīrietis ir īss un sieviete gara. Pētījuma autori nonāca pie secinājuma, ka garumam tomēr nebūtu jābūt faktoram, kas izjauc attiecības. Attiecības sastāv no daudziem aspektiem. Neatkarīgi no tā, vai tu esi garš, vai īss, hobits vai gigants, tas, kas patiešām ir svarīgi, ir jūsu emocionālā saikne.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment