Pētījums atklāj kā veidojas deguna forma un ko tā liecina par tevi un tavu apkārtni! Interesanti!

Penn State universitātē veiktais pētījums atklāj, ka mūsu klimatam raksturīgā deguna forma ir veidojusies klimata ietekmētas gēnu mutācijas dēļ, gadsimtiem un paaudzēm ilgā laika periodā. Vistiešāk deguna formu ietekmē gaisa temperatūra un gaisa mitruma līmenis.

Pētījuma laikā tika reģistrēti sekojoši dati: deguna garums, platums, augstums, nāsu lielums, attālums starp nāsīm un deguna izliekuma leņķis.

Izrādās, ka tie cilvēki, kuru deguni ir īsāki un “plakanāki” un kuru nāsis ir lielākas, ir piemērotāki dzīvei siltākā un mitrākā klimatā, toties tie cilvēki, kuru deguni ir šauri, gari un ar mazām nāsīm, ir piemērotāki dzīvei sausākā un aukstākā klimatā, jo šādā veidā deguns var ievilkt sevī mazāk gaisa un attiecīgi gaisu samitrina un sasilda, pirms tas nonāk līdz plaušām, kas savukārt nav nepieciešams cilvēkiem, kuri dzīvo dienvidos, siltumā un mitrumā.

Jautāsi, kāpēc tavs deguns atšķiras no vecāku deguniem? Atbilde ļoti vienkārša – gēni vizuāli tiek nodoti vidēji 7 paaudzēs, kas nozīmē, ka, ja šo aptuveno 7 paaudžu laikā tavā dzimtā ir bijis cilvēks ar, piemēram, dienvidnieciskāku degunu, tad pastāv iespēja, ka to esi mantojusi tieši tu, nevis kāds no taviem vecākiem.

Lasi vēl: Šīs sievietes deguns nepārstāja augt, bet operācija mainīja viņas dzīvi!

Avots: rd.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment