Pētnieki atklājuši neticamus faktus par mājdzīvnieku ietekmi uz mūsu veselību

Vairākos pētījumos, kuru rezultāti apkopoti rakstā žurnālā Journal of Psychological Health, atklāts, ka mājdzīvniekiem nepārprotami ir pozitīva ietekme uz mūsu veselību (izņemot, protams, cilvēkus, kuriem pret noteiktiem dzīvniekiem ir alerģija). Turklāt šī ietekme ir spēcīgāka, nekā līdz šim esam domājuši.

Īpaši labi mājdzīvnieki uzlabo psiholoģisko veselību. Jebkāda mājdzīvnieka turēšana var samazināt depresijas simptomus līdz pat 30% apmērā, it īpaši tas attiecas uz cilvēkiem, kuri dzīvo vieni un jūtas vientuļi. Nav svarīgi, vai tas ir suns, kaķis vai zivtiņa – tas, ka cilvēkam ir kāds, kurš viņu sagaida, pārnākot mājās, atstāj ļoti pozitīvu ietekmi uz smadzenēm.

Ikviens cilvēks jūtas labāk, ja viņam ir kāds, par ko parūpēties, kāds, kura labsajūta ir atkarīga no viņa – tas liek justies svarīgākam un vajadzīgākam. Tas dod motivāciju no rītiem celties un uzsākt dienu arī brīvdienās, kad nav plānu – jo dzīvnieciņu taču vajag pabarot, vajag iztīrīt tam būri vai kastīti vai izvest pastaigā.

Mājdzīvnieks var ne tikai sagaidīt mājās, bet arī sniegt mierinājumu ar savu klātbūtni un prieku pēc grūtas dienas. Runāt ar savu mājdzīvnieku nav nekas slikts. Pētnieki apstiprinājuši, ka tas var mazināt emocionālo spriedzi. Cilvēks var vaļsirdīgi izrunāties ar savu mājdzīvnieku, nebaidoties no nosodījuma vai liekiem jautājumiem.

Arī bērniem mājdzīvnieki ir ļoti noderīgi, jo viņi veicina emocionālo izaugsmi, attīsta spēju rūpēties un ņemt vērā citas būtnes vajadzības.

Lasi vēl: 3 gadus vecs zēns spēlējās ar ģimenes suni, kad pēkšņi suns sāka darīt ŠO – ĀRPRĀTS!

Arī fizisko veselību mājdzīvnieki var ievērojami uzlabot. Atklājies, ka kaķu īpašniekiem ir par 40% mazāks sirds slimību risks, savukārt, suņu īpašnieki ir vidēji par 15% labākā fiziskā formā nekā tie cilvēki, kuriem suņu nav. Džādos pētījumos pierādījies arī tas, ka cilvēki ar mājdzīvniekiem dzīvo dažus gadus ilgāk nekā tie, kuriem mājdzīvnieku nav.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment