Retas dabas parādības – par #5 diez vai ko būsi dzirdējis!

Cauruļveida mākoņi

33

Šādi unikālas formas mākoņi veidojas atkarībā no temperatūras maiņas, kas notiek kopā ar dažādiem nokrišņiem – burtiski tiek nosēdinātas dažas mākoņu daļas, izveidojot tos par cauruļveida maisiņiem.

Baltā varavīksne

34

Šāda parādība rodas tad, kad no gaisa krītošās lietus lāses ir aptuveni 0.02 mm lielas. Gaismas difrakcija šķeļ spektru, piedodot varavīksnei baltu krāsu.

Katatumbo zibens

35

Šis atmosfēras fenomens notiek tikai Venecuēlā, Katatumbo upē. Kad siltās un aukstās frontes satiekas tur, kur upe ietek Marakaibo ezerā, tiek nodrošināti ideāli apstākļi šim fenomenam. Tuvējie purvi izstaro metāna gāzi, kas attīsta mākoņu elektrovadītspēju, kas tajā pašā laikā izstaro šo zibeni, kas var ilgt pat 10 stundas.

Mēness-varavīksne

36

Tāpat kā parastas varavīksnes, tā arī Mēness-varavīksne rodas no mitra gaisa, tomēr pretēji varavīksnēm, “Mēnessvīksne” parādās mēnessgaismā. Kad to redz dzīvē, tā izskatās balta, tomēr īpaši aprīkota kamera var uzņemt mēnessvīksnes patiesās krāsas.

Glorija

37

Šis ir vēl viens fenomens, kas rodas gaismas difrakcijas mākoņos un miglas lāšu dēļ. Tas rodas tad, kad lielais gaismas avots atrodas aiz tevis, un mākoņi atstaro gaismu atpakaļ uz tevi.

Avots: topratedviral.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment