Sekas būs nopietnas: kāpēc netīrās drēbes nedrīkst glabāt veļas mašīnā

Bieži vien cilvēki netīrās drēbes ievieto tieši veļas mašīnas cilindrā. Tas viss tāpēc, ka šādām lietām nav atsevišķa groza. Tomēr dažu iemeslu dēļ jums vajadzētu atteikties no šāda ieraduma.

Ko tas var izraisīt

Eksperti apgalvo, ka netīru drēbju uzglabāšana veļas mašīnā var izraisīt baktēriju izplatīšanos un pelējuma rašanos.

Mitrie apstākļi veļas mazgājamās mašīnas iekšpusē rada perfektu vidi baktēriju vairošanās procesam, īpaši, ja cilindrā ievietojat slapjus dvieļus un vēsas drēbes, kas ir mitras no sviedriem.

Zinātnieki ir veikuši pētījumus un atklājuši, ka baktērijas labāk izdzīvo mitrā vidē. Turklāt netīrajā veļā var būt E. coli un salmonellas baktērijas. Tāpēc nevajadzētu netīrās drēbes glabāt veļas mašīnā, jo mikrobi vairojas gan uz tekstilizstrādājumiem, gan ierīces iekšpusē. Dažkārt tas ir arī iemesls, kāpēc pat pēc mazgāšanas uz veļas paliek nepatīkama smaka.

Lasi vēl: Kā mūsu sargeņģelis dod mums zīmes: 3 signāli, kam jāpievērš uzmanība

Tumša un mitra vide ir lieliski apstākļi pelējuma attīstībai. Pētnieki atklāja, ka 79 % no pārbaudītajām tukšajām veļas mazgāšanas mašīnām bija kāda veida pelējums.

Viss tāpēc, ka gumijas blīvējums ir paredzēts, lai novērstu ūdens noplūdi, tas ir necaurlaidīgs. Tomēr tā arī notur mitrumu tumšā un hermētiskā telpā, kas veicina pelējuma attīstību.

Eksperti iesaka mašīnas durvis vienmēr atstāt atvērtas, lai tajās iekļūtu gaiss.

Tāpat var ņemt vērā, ka netīrās drēbes jāuzglabā labi vēdināmā grozā blakus veļas mašīnai. Vislabākie ir pītie grozi.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment