Šī vienkāršā prasme padara vīriešus daudz pievilcīgākus sieviešu acīs; Vai tev tā piemīt?

Lai izdomātu, kādu profila bildi likt Tinderī, vai kādus jautājumus uzdot pirmajā randiņā, internetā var atrast ļoti daudz padomu.

Tagad Lielbritānijas Psiholoģijas asociācija (BPS) ir atklājusi, kas vīriešus padara pievilcīgākus – ir jāprot abi pastāstīt par sevi.

Vīrieši, kam piemīt labas stāstnieka prasmes, pēc aptaujāto sieviešu domām ir pievilcīgāki.

Eksperimentā piedalījās 388 studenti, kuriem lūdza novērtēt pievilcīguma pakāpi pretējā dzimuma pārstāvjiem un potenciālajiem partneriem. Viņi novērtēja cilvēkus balstoties uz fotogrāfijām un īsiem biogrāfijas aprakstiem, kuros dažreiz bija redzamas arī labas stāstnieka prasmes.

Sievietēm gan šīs ir sliktas ziņas, jo stāstīšanas prasmes neietekmēja viņu pievilcību. Izrādījās, ka tās padara pievilcīgākus tikai vīriešus.

Eksperimenta rezultātos bija skaidri redzama tendence, ka sievietes augstāk novērtē tos vīriešus, kuri prot labāk pastāstīt par sevi – viņiem tika piešķirts augstāks statuss kā potenciālajiem ilgtermiņa partneriem, kā arī viņi tika uzskatīti par pievilcīgākiem.

Tie, kuru stāsts bija plūstošs un ar bagātīgu vārdu krājumu, tika novērtēti labāk nekā tie, kas vienkārši uzskaitīja faktus.

Tomēr pētījumā netika ņemtas vērā citas īpašības, kas pēc pētnieku domām arī varētu ietekmēt rezultātu, piemēram, dzīvespriecīgums.

Avots: mirror.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment