Šokējoši! Zinātnieki atklāj vēl vienu Zemeslodi

Tiek lēsts, ka Piena ceļa galaktikā ir vismaz 40 miljardi planētu, kas izmēros līdzīgas Zemei, taču jaunatklātā Kepler-186f ir pirmā, kura riņķo ap savu zvaigzni dzīvības eksistencei piemērotā attālumā. Tā atrodas apmēram 500 gaismas gadu attālumā, Gulbja zvaigznājā.

Sistēmā, kurā riņķo Kepler-186f, ir vēl 4 planētas, katra ar savu orbītu. Tas nozīmē, ka zvaigzne, ap kuru tās riņķo, ir līdzīga mūsu Saulei, kas padara ļoti ticamu iespēju, ka uz Kepler-186f varētu būt dzīvība.

«Mēs pazīstam tikai vienu planētu, uz kuras pastāv dzīvība – Zemi. Kad meklējam dzīvību ārpus mūsu Saules sistēmas, mēs cenšamies citās planētās atrast pazīmes, kas padara to līdzīgu Zemei,» apgalvo Elisa Kintana, NASA pētniecības institūta zinātniece. «Atrast Zemes izmēra planētu apdzīvojamā attālumā no zvaigznes – tas ir milzīgs solis uz priekšu.»

Kepler-186f tuvumā esošā zvaigzne ir uz pusi mazāka par mūsu Sauli, tāpēc planēta saņem tikai trešo daļu no tās enerģijas, kas nonāk uz Zemes. Kepler-186f veic pilnu apli ap savu zvaigzni 130 dienās.

Avots:

zvaigžņu tulks

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment