Sieviete aizmieg ar telefonu, taču līdz ar pamošanos viņa pamana ko šokējošu – tas attiecas arī uz tevi

9 gadus vecajai Olīvijai Reterai, gluži tāpat kā daudziem citiem cilvēkiem, vienmēr līdzi ir viedtālrunis. Kādu dienu tas bija  palicis gultā, kad viņa aizmiga. Pamostoties viņa sūdzējās par sāpēm, bet māte domāja, ka tas ir tikai krampis un nav nekas nopietns, taču viņa kļūdījās, jo tas bija ķīmiskais apdegums.

Šis stāsts tiešām liks padomāt, pirms iegādāties bērnam viedtālruni.

Tam nebija jāatrodas istabā, bet vecāki acīmredzot nesaprata, cik lielu atkarību izraisa šādas ierīces. Pat pieaugušie vienmēr pirms gulēt iešanas pārbauda, vai nav atsūtīts kāds jauns paziņojums. Arī no rītiem – telefona pārbaudīšana ir pirmais, ko viņi dara. Tāpēc ir tikai dabiski, ka bērns vēlēsies paslepus ienest telefonu savā istabā, un Olīvija tieši tā arī izdarīja.

Nākamajā rītā uz viņas kājas bija liels apdegums. Acīmredzot to izraisīja vāciņa iekšpusē esošās ķīmiskās vielas. Tas izrotāts ar vienradžiem, varavīksnēm, spīdumiem, un satur kādu šķidrumu.

Olīvijas māte atzīst, ka ārstu prognozes viņu šokēja.

“Ārsti teica, ka tas ir nopietns apdegums, kas atstās rētu uz visu atlikušo mūžu. Es nespēju tam noticēt – viņai uz kājas būs rēta telefona formā.”

Domājams, ka apdegumu izraisīja kāda skābe, kas bija vāciņā esošā šķidruma sastāvā.

Tomēr Olīvijas mamma atzīst, ka varēja būt vēl sliktāk: “Iedomājieties, ja tas šķidrums iztecētu brīdī, kad viņa runā pa telefonu vai vienkārši tur to pie sejas. Tas tiktu uz sejas vai pat acīm.”

Viņa brīdināja citus vecākus, publicējot apdeguma attēlus sociālajos tīklos, un aizsāka diskusiju par to, vai 9 gadus vecam bērnam vispār būtu vajadzīgs šāds telefons.

Ar šo stāstu dalījās vairāki tūkstoši cilvēku.

Parasti šķiet, ka nekas tāds jau ar mani nenotiks. Tomēr ir bijuši daudzi gadījumi, kad uzsprāgst viedtālruņu akumulatori. Telefoni sakarst, un ja tev ir vāciņš no lētas plastmasas, uz kuras ir krāsa un spīdumi, tad nav grūti paredzēt iznākumu – ķimikālijas iztecēs un būs bīstamas, it īpaši deviņgadīga bērna rokās.

Šis stāsts aktualizē vairākas problēmas. Labi, ka cilvēki sāk par tām domāt un brīdina arī citus, ka pat tik mazas un jaudīgas ierīces var būt bīstamas, un it īpaši bērniem, kas nav tik uzmanīgi kā pieaugušie.

Avots: damn.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment