Šis sudraba medaļas ieguvējs, atgriežoties mājās, varētu tikt nogalināts

Lilesa4-e1471801814343

2015. gada Novmbri Etiopijā sākās leili protesti pret valdības plāniem, nojaukt un atbrīvot Oromo ciematu, lai pilsētām būtu vairāk vietas, kur izplesties. Oromo cilts uzsāka protestus, kas ir izvērtušies tik lieli, ka Etiopijapēdējās desmitgades laikā neko tādu nav piedzīvojusi. Izrādot atbalstu šiem cilvēkiem un Oromo ciltij, sudraba medaļas ieguvējs finišējot sakrustoja rokas virs galvas, kas ir kā atpazīšanās zīme šajos protestotos. Pēc finišēšanas Feyiss paskaidroja, k tas nozīmē un kāpēc to darīja, jo, protams, visi apkārtējie bija neizpratnē.

Ethiopias-Feyisa-Lilesa-protest

Etiopijas valdībā nogalina cilvēkus un atnem viņu īpašumus Oromo, tāpēc vini protestē un es atbalstu šos protestus, es esmu ar Oromo. Mani radinieki ir isodzīti cietuma, un ja viī sāks runāt par cilvēktiesībām un demokrātiju, tad viņi tiks nogalināti. Ja viņi mani nenogalinās, tad pavisam noteikti ieslodzīs cietumā. Es vēl neesmu izlēmis, bet varbūt es pārcelšos uz citu valsti.

Etiopija jau ilgu laiku ir viena n vistrūcīgākajām valstīm paaulē, taču tās industiālā atīstība gadu laikā ir ievērojama. Lai vai ka simtiem cilvēkujau ir nogalināti šajos protestos. Taču Etiopijas valdība apgalvo, ka nelegālo protestu radītāji un nemiernieki un paši protesti ir apklusināti un viss tiekot kontrolēts. Bet to kā ir patiesībā, protams, mēs nezinām, bet pēc sportista stāstītā spējam iedomāties!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment