Sliktie laikapstākļi nebūs nekas: agronoms paskaidroja, kā pasargāt ķiršus un ābeles no sasalstoša lietus

Agronoms Franks Kohs paskaidroja, kā pasargāt augļu kokus no sasalstoša lietus. Meteorologi prognozē, ka šī ziema būs nenormāli kaprīza, tāpēc šādai parādībai labāk sagatavoties jau laikus.

Lai sāktu aizsargāt kokus, protams, labāk sākt rudenī. Jo īpaši savlaicīgi jāveic zaru, tostarp krūmu, apgriešana. Tas ļaus uz zariem neuzkrāties pārmērīgam ledus svaram.

Tīri, labi attīrīti vainagi ar mazāku ledus garozas pielipšanas laukumu atvieglo augu slodzi, skaidro agronoms. Ja uz kokiem vēl ir lapas, nekad nav par vēlu tās novākt, un tas palīdzēs arī spēcīgas snigšanas gadījumā.

Ja neesat paspējuši apgriezt kokus, tad pirms atkušņa zem lielajiem zariem uzstādiet pagaidu balstus. Piestipriniet pie balstu augšējiem galiem gumijas vai citu mīkstu materiālu gabalus, lai šīs konstrukcijas nesabojātu kokus.

Lasi vēl: Kā izvēlēties sarkanās lūpu krāsas toni sievietēm pēc 50 gadu vecuma: zvaigžņu grima mākslinieku padomi

Skujkoki ir obligāti jānosedz, jo īpaši, ja meteorologi prognozē sasalstošu lietu. Tūju, priežu un citu skujkoku zarus īslaicīgi var sasiet ar auklu, lai samazinātu sasalušo nokrišņu uzkrāšanās laukumu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment