Šokējoši: Pentagons samaksāja Lielbritānijas PR aģentūrai vairāk kā 500 miljonus dolāru, lai tā filmētu iestudētus terorisma video!

Sabiedrisko attiecību aģentūra Bell Pottinger pie šī projekta sāka darboties tūlīt pēc ASV iebrukšanas Irākā. Sākotnējais darbības nolūks bija promotēt demokrātiskas vēlēšanas un citas ienesīgas psiholoģiska un informatīva rakstura operācijas.

Dokumenti pierāda, ka Pentagons ir veicis naudas pārskaitījumu 540 miljonu ASV dolāru apmērā Bell Pottinger sabiedrisko attiecību aģentūrai, atsaucoties uz savstarpējiem līgumiem laika periodā no 2007.-2011. gadam. Savukārt, 2006. gadā savstarpēji noslēgtā līguma summa sastādīja 120 miljonus ASV dolāru.

Tiek uzskatīts, ka par šādu Pentagona pasūtītu Al-Qaeda nomelnošanu bija informēta gan ASV Nacionālās drošības padome, gan Baltais Nams. Idejiski Al-Qaeda parādīšana negatīvā gaismā liegtu iedzīvotājiem izjust līdzjūtību pret viņiem.

Aģentūra veidoja Al-Qaeda nomelnojošas TV reklāmas un, ticamības efekta radīšanai, filmēšanas komandai bija likts uzņemt zemas kvalitātes video, kurus tālāk nodot rediģēšanai konkrētajai sabiedrisko attiecību aģentūrai, kas turpmāk šos video radīja tādus, lai skatītājiem liktos, ka tas ir Arābijas televīzijas veidots ziņu izlaidums. Dažus no šiem video militārie spēki apzināti ievietoja pašu reidotajās mājās.

Mārtins Velss, bijušais aģentūras darbinieks stāsta, ka viņš tika aizsūtīts uz Irāku pēc viņa pieņemšanas darbā par video redaktoru. Viņa darba pienākums bija “psiholoģiska rakstura video” rediģēšana un ierādītā darba vieta atradās Bagdādē, Camp Victory nometnē. Viņš paskaidro, ka visiem darbiniekiem tika dotas skaidras instrukcijas par darāmo darbu: “Mums ir nepieciešams izveidot šāda stila video un mums jāizmanto Al-Qaeda video uzņēmumus. Tam jābūt 10 minūtes garam un jābūt konkrēta formātā, kā arī šifrētam noteiktā veidā.”

Un ko par to saka Pentagons? Pentagona pārstāvji skaidro, ka viņi ir sadarbojušies ar konkrēto PR aģentūru, bet tikai saistībā ar Informācijas operāciju uzdevumu vienību (Information Operations Task Force) un apgalvo, ka viss viņu radītais saturs ir bijis patiess. Turpretī PR aģentūra apgalvo, ka viņi darbojās zem Saistīto psiholoģisko operāciju uzdevumu vienības (Joint Psychological Operations Task Force), taču šo Pentagons atsakās komentēt.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">haralds</cite>

    un cik Pentagons samaksājis, lai Lielbritānijā reģistrētā sabiedrisko attiecību aģentūra par šo dīlu klusētu, kā šnabi mutē ieņēmuši? un kas un cik un kam samaksājis, lai par šo dīlu taptu zināms?
    https://www.rt.com/usa/361597-martin-wells-pentagon-videos/

  • <cite class="fn">Aivars</cite>

    Lielisks veids reālu un regulāru papildinājumu gūšanai savam budžetam, ir dalība izlozēs. Tāpat kā pērc apdrošināšanu savam auto pie apdrošināšanas brokera, kurš piemeklē tev izdevīgāko piedāvājumu, vari iegūt pieeju pasaules lielākajām loterijām caur loteriju brokeru platformu – ātra reģistrācija, droša datu šifrēšana ar SSL tehnoloģiju, iespēja izvēlēties likmi atbilstoši savam maciņam, vērot izlozi tiešsaistē. Šis ir veids, kā izmainīt savu dzīvi! Noķer savu veiksmi! http://ej.uz/jjan

Leave a Comment