Suņu saimniekiem: kas notiek, ja suni atstāj mājās vienu. Zinātnieki atklāj patiesību!

 

Ko suns dara tad, kad saimnieks viņu ir atstājis vienu pašu:

Pirmās pāris minūtes

Pirmās minūtes sunim sagādā pašu lielāko stresu. Šajā laikā viņš gaudos, ries un smilkstēs.

Suns apzinās, kad saimnieks grasās iet prom. To viņš saprot pēc rutīniskajām lietām, ko saimnieks dara pirms aiziešanas – saliek mantas somā, paņem atslēgas, uzvelk kurpes un mēteli. Dažiem suņiem šis ir brīdinājums, ka notiks kas slikts, tādēļ viņi jau tajā laikā sāk justies nemierīgi.

Pēc 30 minūtēm

Nemierīgi suņi turpinās nīkt pat pusotras stundas garumā pēc saimnieka aiziešanas. Ļoti nemierīgi suņi sāks urinēt, kakāt vai vemt, dažkārt viņi pat var censties sevi kaut kā sāpināt vai ievainot.

Nemierīgie suņi var gaudot un riet pat ļoti ilgu laiku, “paņemot” tikai dažas pauzītes, kuru laikā viņi klausās, vai saimnieks gadījumā nav atgriezies.

Dažas pārējās stundas

Nākamās stundas ir atkarīgas no suņa personības. Nemierīgie suņi var ilgi staigāt apkārt, gaidot saimnieka atgriešanos.

Lasi vēl: Šo tu nezināji: ko patiesībā nozīmē suņa “vainīgais skatiens”?

Zinātniece Emīlija Blakvela no Bristoles universitātes saka: “Suņi, kuriem ir atšķirtības problēmas, vispār nespēj nomierināties ilgstošos periodos – arī tad, ja saimnieks ir prom vairākas stundas. Parasti viņi atpūšoties pavada tikai kādu minūti laika, pirms atkal pieceļas un staigā apkārt, tieši tādēļ viņu miegs ir ļoti traucēts – suns, kad saimnieks atgriežas, var būt ļoti noguris, tādēļ aizmigs, kad saimnieks būs atgriezies.”

Ja īsti nezini, ko tavs suns dara pēc tam, kad tu aizej no mājām, ir ieteicams uzlikt suņu novērošanas kameras, kas ļaus novērot viņa uzvedību un saprast, ko var darīt lietas labā, lai suns tā nejustos!

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment