Svarīgākie iemesli, kādēļ ikdienā nepieciešams ēst ananasus

Diabēts

Neseni pētījumi ir pierādījuši, ka cilvēkiem ar pirmā tipa diabētu, kuri ieturēja šķiedrvielām bagātu diētu, bija daudz mazāks glikozes līmenis asinīs, bet tiem, kuriem ir otrā tipa diabēts, uzlabojās insulīna, lipīdu un cukura līmenis.

Ārstnieciskās spējas

Ananasos atrodamais ferments – bromelīns – paātrina ādas bojājumu aizaugšanu, samazina asins tecēšanu ādas virsmas bojājumu gadījumā, tāpat samazina arī pietūkumu un sāpes, kas saistītas ar ķirurģisku iejaukšanos vai radušies no traumu iegūtām infekcijām. Bromelīns tiek izmantots arī deformāciju samazināšanai, sastiepumos, tendinīta un pietūkumu gadījumā, kas saistīti ar degunu, ausu vai kakla operācijām.

Auglība

Mēs visi zinām, ka brīvie radikāļi spēj nelabvēlīgi ietekmēt mūsu veselību, tajā skaitā ietekmējot arī reproduktīvo sistēmu, tādēļ antioksidantu diēta spēj uzlabot auglību. Gan sieviešu, gan vīriešu auglību ietekmē folijskābe, cinks, varš, beta-karotīns un C vitamīnu klātbūtne.

Lasi vēl: 7 produkti, kas novērsīs iekaisumu!

Asinsspiediens

Augstu asinsspiedienu iespējams samazināt, ja uzturā tiek lietots kālijs. Ļoti daudzi cilvēki neuzņem dienā nepieciešamo kālija daudzumu, bet uzturā lietojot ananasus, nepieciešamais kālija daudzums organismam tiks nodrošināts.

Novērš astmu

Cilvēki, kuri neuzņem nepieciešamo barības vielu daudzumu, ir pakļauti daudz lielākam riskam saslimt ar astmu. Viena no organismam nepieciešamākajām vielām ir beta-karotīns, kuru iespējams uzņemt ar ananasiem, papaiju, mango, brokoļiem, aprikozēm, ķirbjiem un burkāniem.

Vecuma makulas deģenerācija (VMD)

To būtu iespējams novērst, uzturā iekļaujot augļus – un jo īpaši ananasus.

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment