Sveicināti Viduslaikos! Iespējamie ieguvumi no asins nolaišanas

Galvenie veselības ieguvumi ir saistīti ar dzelzs daudzumu asinīs. Dzelzs spēlē nozīmīgu lomu cilvēka vielmaiņas procesos un galvenā dzelzs funkcija ir aiznest skābekli asinīs no plaušām uz citiem ķermeņa orgāniem. Kad cilvēkam ir “mazasinība”, tad cilvēki ir bāli, nespēcīgi un jūtas dezorientēti.

 

Šis asins noliešanas process nav jāuztver negatīvi vai aizvēsturiski, jo tagad tas vairs neizpaužas tā, ka tev iedur adatu, notecina tavas asinis bļodā un tad izlej tās aiz tuvākā stūra. Mūsdienās tu, palīdzot sev, palīdzi citam. Citiem vārdiem sakot, kļūsti par asins donoru!

 

Palīdz izvairīties no slimībām

Nododot asinis, tu samazini dzelzs daudzumu savās asinīs. Tāpēc sliktajām baktērijām, kurām ir nepieciešams dzelzs, lai attīstītos, vairs nav brīvu dzelzs daļiņu, kuras izmantot. Tāpēc tas aizkavē un novērš dažādu slimību rašanos tavā organismā.

Šī teorija pierādījās, kad Somālijas bēgļu nometnē bija tādu slimību kā malārijas, tuberkulozes un brucelozes klātbūtne, bet reti kurš bija saslimis. Slimība neizplatījās. Ārstam bija nojauta, ka bēgļu zemais dzelzs līmenis asinīs to ietekmēja. Viņš daļai bēgļu deva papildus dzelzi, lai ārstētu viņu mazasinību, bet otra daļa palika pie savas iepriekšējās ēdienkartes. Neilgi pēc tam šīs slimības uzliesmoja, saslimušo skaits krasi pieauga. Saslimušie cilvēki bija tie, kuri papildus bija uzņēmuši dzelzi savā organismā.

 

Iesējams var samazināt vēža risku

Senāks pētījums atklāja, ka pēc regulāras asins noliešanas samazinās dzelzs daudzums, un risks saslimt ar vēzi. It īpaši vīriešu kārtas pārstāvjiem. Tomēr vēl joprojām noris asas diskusijas par pierādījumu trūkumu, ārstu starpā. Tiek veikti pētījumi, lai atrastu, kāda ir sakarība starp dzelzs līmeni, regulāru asins noliešanu un vēža riska samazināšanos. Jo, ja šī teorija darbotos, ļoti apšaubāmi, ka kāds cilvēks mirtu no vēža.

 

Sadedzina kalorijas

Asins nodošana samazina uzņemto kaloriju skaitu tavā organismā. Katrreiz, kad tu nodod asinis, tu zaudē aptuveni no 450-600 kalorijā. Tu vari našķēties, cik vēlies, jo tu vari atbrīvoties no vidēji 500 kalorijām, vienkārši sēžot krēslā un neko fiziski aktīvu nedarot.

 

Avots: artofmanliness.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment