Tablešu vietā – gardi ēdieni. Uzzini, pret ko palīdz katrs produkts!

paprika

Pinnes parādās, ja organismam pietrūkst A un C vitamīna. Ēdienkartē jābūt olām, pienam, svaigām aprikozēm, sviestam, salātiem, zivīm. Ļoti ieteicams lietot zivju eļļu.

Anēmiju spēj izraisīt folijskābes deficīts. To dāsni satur pētersīļi, spināti, Briseles kāposti, melones, arbūzi, ķirbji, zirņi, mandeles, kvieši, rudzi. Negatavojiet ēdienu vara katlos un pannās, jo varš paātrina folijskābes noārdīšanos.

Smagums kuņģī mēdz būt arī tad, ja organismam pietrūkst augu šķiedru. Ja tā, priekšroka dodama ēdieniem, kas gatavoti no kāpostiem, burkāniem, pupiņām, auzām, vārītiem kartupeļiem. Vēlams ēst mandeles, rozīnes, plūmes, riekstus. Vēl nedrīkst aizmirst, ka, lietojot šādu uzturu, jāizdzer vismaz divi litri šķidruma dienā.

Migrēna. Mazāk jāēd cūkgaļa, kukurūza, ķiploki, rieksti un mazāk jādzer kafija, tēja, kokakola. Nevajag padoties fermentus saturošu produktu, arī baklažānu, šokolādes un alus kārdinājumam. Nav ieteicams uzturā lietot sodu un raugu.

Lasi vēl: Vai ir veselīgi lietot karstus dzērienus? Šo tu noteikti gribēsi zināt!

Pret bezmiegu ieteicams vairāk ēst produktus, kam ir nomierinošs efekts, piemēram, apelsīnu miziņas, salviju, krustnagliņas, ķimenes, ingveru, medu, arī cukuru.

Pret trombozi noder čili, sarkanvīns, vīnogu sula, ķiploki, sīpoli un ingvers.

Čūlu ārstē kāposti, banāni, vīģes, lakricas sakne.

Pret diareju palīdz tēja, muskatrieksts, ingvers, lakricas sakne, kanēlis, kaltētas mellenes.

Asinsspiedienu pazemina un asinsvadus paplašina olīveļļa, sīpoli, ķiploki, selerija, greipfrūts.

Mikrobus nogalē ķiploki, sīpoli, jogurts, plūmes, tēja, vīns, mārrutki, lakricas sakne, kāposti, burkāni, bietes, āboli, banāni, dzērvenes, medus, liepu ziedi.

Daļēji pretsāpju iedarbība piemīt ķiplokiem, sīpoliem, lakricas saknei, piparmētrai, ingveram.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Doties pretī savas Veiksmes izstieptajām rokām: https://goo.gl/QrjOvB</cite>

    Tikko sācies jauns gads. Vai pāršķirsi lapu savā dzīvē, atstājot pagātnē, kas pieder pagātnei, atverot durvis dzīvei, par kādu vienmēr esi sapņojusi? Jauns auto, sava dzīves telpa, jauni draugi, piepildītas attiecības, vaļasprieks un aizrautība ar dzīvi. Padari 2017. par labāko gadu, ko esi piedzīvojusi!
    Starp citu – katra līdz marta beigām iegādātā Sindikāta pakete ir arī tava biļete papildus izlozei, kuras balvu fondā ne tikai trīs dizaina un tehnikas meistardarbi, bet arī pilnīgi jauns, jaudas un skaistuma pilnības iemiesojums BMW X6.

Leave a Comment