Tavi mati! Ar ko tos veidot?!

Šajā pasaulē tu vari veidot savus matus ar vasku, pomādi vai želeju. Tie ir vieni no populārākajiem līdzekļiem, kuri atšķiras gan ar savu tekstūru, gan ar radīto efektu.

Tas ir mīts, ka želeju lietot tikai milzu tēviņi, kuri izskatās kā muskuļu kalni un vasku lieto tikai sērfotāju tipa vīrieši. Izvēloties savu produktu, svarīgākais ir saprast, kādu izskatu tu vēlies panākt- vai tas ir spīdīgs vai matēts, elastīgi mati vai cieti un nekustīgi.

Želeja ir klasiskākais variants no visiem, jo to ir pietiekami viegli lietot un tā sniedz “slapjo” efektu. Šis ir piemērots variants, ja tu vēlies saglabāt savu frizūru visas dienas garumā un tev nav laika gaidīt, kad pilnībā izžūs tavi mati. To ir ieteicams lietot mitros matos un nepārcenties ar želejas daudzumu, jo tas radīs sniegpārslu efektu tavos matos. Atceries, ka labāk sākumā ir ielikt mazāka daudzuma produktu, jo pēc tam var pievienot vēl.

Vasks ir matētas struktūras un tas ir biezāks nekā želeja, tomēr tas nedod smaguma vai lipīguma efektu. Lielākoties vaski ir radīti uz eļļas bāzes un nodrošina ilgstošu iedarbību. Ieveido savus matus tajā virzienā, kurā nepieciešams, kamēr tas žūst. Paņem mazu daudzumu vaska un vienmērīgi to izklāj uz savā plaukstām. Ievieto to matos, kad tie ir pavisam sausi un sāc no aizmugures, lai izvairītos no kunkulīšiem matu priekšpusē. Lai nostiprinātu matu sakārtojumu vari papildus uzsmidzināt matu laku.

Ja tev ir sausi mati un vēlies vieglus un elastīgu sakārtojumu, tad pomāde ir tavs īstais variants. Lielākajā daļā pomādes tiek ražotas uz ūdens bāzes, kas nodrošina produkta vieglumu un to ir viegli izmazgāt no matiem. Lieto tā pat kā vasku, sausos matos. Līdz ko tu būsi izmēģināji dažādus produktus un matu ieveidošanas stilus, tad tev būs nepieciešami tikai 1 vai divi produkti, lai katru dienu radītu savu ideālo matu sakārtojumu!

Avots: menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">čangals</cite>

    es viņus veidoju ar bebra sūdiem un āpša mīzaļiem. Grūti pieejami materiāli, bet ļoti effektīvi

Leave a Comment