Tomāti uzziedējuši: ir pienācis laiks tos piebarot. Tad veidosies daudz augļu aizmetņu un raža būs bagātīga

2. Tiklīdz uz pirmajiem tomātu krūmiem parādās mazi auglīši, pārejam pie nākamā piebarošanas veida:

Izšķīdinām 1 ēdamkaroti kālija monofosfāta 10 litros ūdens un aplaistām ar šo šķidumu augus pie saknēm vai caur lapām.

Visu šķirņu tomātiem iesakām lietot kālija monofosfātu, jo pēdējos gados tie bieži cieš no virsotņu puves. Šī slimība bieži skar tomātus, kuri ir smaili vai sirds formā.

Kālija monofosfāts ir lieliski šķīstošs mēslojums, ko augi viegli absorbē. Tas stiprina augu šūnu sienas, stimulē sakņu augšanu un palielina ražu.

3. Lai palielinātu aizmetņu skaitu un novērstu to nobiršanu, apsmidzinām tomātu ziedus ar preparātu, kas satur kalcija nitrātu un giberelīnskābi.

Veicam trīs procedūras: pirmo – aizmetņu veidošanās sākumā un pēc tam vēl divas reizes, kad jau aizmetušies mazi tomātu auglīši.

Lasi arī: Kefīrs ar ķiploku. Satriecošs tievēšanas un ārstniecisks līdzeklis

Lasi arī: Man vairs nebija spēka cīnīties ar kurmjiem, bet palīgā steidzas vasarnīcas kaimiņš. Tas ir jāzina visiem dārzniekiem!

Preparāts ir galvenais augļu veidošanās un tomātu ziedu apputeksnēšanas stimulators. Šīs līdzeklis palīdz uzlabot aizmetņu veidošanos un palielināt to pretestību pret slimībām.

Papildus piebarošanai un apsmidzināšanai ir arī citas metodes, kas var palīdzēt veidot augstas kvalitātes tomātu augļus. Ir svarīgi augus regulāri laistīt, īpaši ziedēšanas periodā, lai novērstu augsnes izžūšanu.

Turklāt ieteicams siltumnīcā vai dārzā ierīkot labu ventilāciju, lai nodrošinātu gaisa cirkulāciju un novērstu pelējumu un puvi.

Arī interesanti: Kā tikt galā ar nepatīkamiem traipiem tualetes podā. Tam pat nevajadzēs birsti. Viegli un vienkārši!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment