Toyota ir pasaules čempions autorallijā

Komandu ieskaites čempiona tituls tika nodrošināts Austrālijas posmā.

Tomija Mekinena (Tommi Mäkinen) vadītā komanda, kuras galvenais birojs atrodas Puuppolā, Vidussomijā, čempionu titulu nodrošināja WRC sezonas pēdējā posmā Austrālijā. Vēsturē iekļuva arī Mekinens. Viņš kļuva par pirmo, kurš ir ieguvis rallija čempiona titulu gan kā pilots, gan kā komandas vadītājs. Uzvara Mekinenu priecīgi pārsteidza. “Pirms četriem gadiem mums vēl nebija skaidra lēmuma par dalību PČ sērijā, bet tagad esam pasaules čempioni. Lieliski,” priecājās Mekinens.

Jari-Matti Latvala uzvarēja posmā, otro vietu apsteidzot par 32,5 sekundēm. Toyota panākumus papildināja ceturtajā vietā nonākušais Esapeka Lapi (Esapekka Lapp). Toyota trešais pilons Ots Tenaks (Ott Tänak), kurš līdz pēdējam brīdim cīnījās par individuālo pasaules čempiona titulu, izšķirīgajā dienā bija spiests pārtraukt braucienu.

“Par uzvaru esmu ļoti laimīgs. Pēc ilga laika tā sniedza patiesu atvieglojumu,” sacīja posma uzvarētājs Jari-Matti Latvala.

“Apstākļi bija ļoti sarežģīti, šodien varēja arī viegli nobraukt no ceļa. Man viss bija labi, žēl tikai, ka Oto (Tenakam) bija jāpārtrauc sacensības. Pirms pēdējā posma man bija daudz gribas, vienlaicīgi biju arī nedaudz nervozs, tomēr mums viss izdevās. Iegūt PČ titulu komandu ieskaitē ir fantastiski. Esmu patiesi lepns par visu komandu un to, ko visu tās locekļi ir izdarījuši. Visi ir smagi strādājuši un titulu ir godam nopelnījuši!”

Rakstu iesaka – 

Avots: toyota.lv

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment