Šī vieglā, sulīgā un garšīgā uzkoda ir lieliski piemērota gan ikdienas, gan svētku maltītēm. Uzkoda “Vienkāršāk nemēdz būt” ir ārkārtīgi viegli pagatavojama, izmantojot tikai pašas parastākās sastāvdaļas.
Pikantais siera un olu pildījums ideāli saskan ar sulīgo un kraukšķīgo papriku. Šī vienkāršā uzkoda izskatās izcili uz svētku galda un vienmēr ātri pazūd no šķīvjiem. Galvenais ir izmantot svaigas un sulīgas paprikas. Pildījumu no siera un olu maisījuma var sajaukt ar skābo krējumu vai biezu nesaldinātu jogurtu, lai iegūtu vēl krēmīgāku tekstūru.
Noteikti sagatavojiet šo uzkodu, tā ir ļoti vienkārša, garšīga un oriģināla.
Precīzas sastāvdaļas un to daudzumu atradīsi raksta beigās!
Soli pa solim recepte
1. Vispirms sagatavo pildījumu. 200 g siera, trīs uz smalkas rīves. 5 vārītas olas, trīs uz rupjās rīves. Smalki sagrieziet nelielu diļļu ķekaru.
2. Bļodā liek rīvētu sieru, sagatavotās olas un pievieno dilles. Pieberam nedaudz sāli. Šeit caur presi izspiežam 2-3 ķiploka daiviņas. Garšojiet pildījumu ar majonēzi un samaisiet. Šim sastāvdaļu daudzumam man vajadzēja 6 ēd.k. majonēzes.
Pildījums ir gatavs.
3. Nomazgājiet 3 lielās paprikas un pārgrieziet tos uz pusēm. Uzmanīgi izgrieziet kātiņu ar sēklām.
Tad paņemu divus sarkanās paprikas un vienu dzelteno.
4. Sagatavotās paprikas pusītes pilda ar sagatavoto pildījumu. Pildījumu liek cieši un bez tukšumiem, lai vēlāk neizkristu. Pildījuma daudzums ir atkarīgs no paprikas lieluma.
Tas gan vēl nav viss!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Ziemassvētku krāsas, kas ir modē 2025. gadā (nē, ne sarkana un zaļa)
- Kā pagatavot īpaši maigu ābolu pīrāgu: atklāju vienu vienkāršu soli pēc cepšanas
- “Rudens vienmēr ir bijis īpašs laiks…”: dziedātāja Elīna Fūrmane nāk klajā ar jaunumiem (+ VIDEO)
- Zieds šajā dienā nav laba vēsts: laika un dabas zīmes 13. novembrim
- Sirreālas sajūtas, ko šoruden 9 Latvijas skaistākajās dabas vietās varēs piedzīvot ikviens (+ VIDEO)
- Kad uzzināju par mikroautobusa vadītāja rīcību, nolēmu viņu atrast; sabiedrībai ir jāzina par šādiem cilvēkiem










