Uzņēmums “Kärcher” pašvaldībām demonstrē komunālās mašīnas pilsētvides uzlabošanai

Septembra izskaņā tīrīšanas iekārtu ražotājs “Kärcher” Rīgas, Kuldīgas un Jēkabpils pilsētās apkārtējo pašvaldību un uzņēmumu pārstāvjiem organizēja izglītojošu un praktisku semināru par daudzfunkcionālajām komunālajām mašīnām – “Kärcher Municipal”, kas nodrošina ērtu veidu, kā uzturēt kārtīgu un sakoptu pilsētvidi jebkurā sezonā.

Netīrīti ceļi un to radītie putekļi pasliktina gaisa kvalitāti pilsētā, ietekmējot gan iedzīvotāju, gan pilsētas viesu labklājību. Turklāt nekopti ceļi un ietves nereti apdraud velobraucējus un citus ceļu satiksmes dalībniekus. Uz ielas esošie gruži var izraisīt velosipēda kameras plīšanu, tie samazina auto saķeri un palielina bremzēšanas ceļu, pakļaujot iedzīvotājus avārijas situācijām. Tieši tādēļ “Kärcher” Pierīgas un reģionu pašvaldībās aktualizēja tīrības uzturēšanas jautājumu pilsētās, demonstrējot daudzveidīgas komunālās mašīnas, ko uzņēmums tagad piedāvā arī Latvijas tirgū.

“Priecājamies, ka varējām informēt un izglītot pašvaldību pārstāvjus par mūsu piedāvātajiem risinājumiem, kā sakopt un uzturēt kārtīgu pilsētvidi. Pašvaldības izrādīja lielu interesi, un apmeklētāji labprāt iesaistījās praktiskajās nodarbībās. Dalībnieku vidū vislielāko iespaidu atstāja tas, cik viegli ar šādu mašīnu, nomainot vajadzīgo aprīkojumu, ir iespējams paveikt ļoti dažādus darbus gan ziemā, gan vasarā,” stāsta “Kärcher” valdes priekšsēdētājs Andrejs Masulis. “Turklāt ilgtermiņā tas ir labs ietaupījums. Ar mašīnu tīrīšanas darbus ir iespējams paveikt krietni īsākā laika posmā un komfortablākos apstākļos – kabīne ir apsildāma, kondicionējama, ergonomiska un funkcionāla. Tādējādi no darbu izpildes neaizkavēs ne lietus, ne sniegs, ne arī citi nelabvēlīgi laikapstākļi.” Īpaši tika novērtēts demonstrētās mašīnas aprīkojums – iebūvēts augstspiediena mazgātājs, ar kuru iespējams gan pēc darba maiņas nomazgāt pašu iekārtu, gan arī dažādus pilsētvides objektus – soliņus, laukumus žogus, skulptūras un citus vides objektus, utt.

Rudens sezonā galvenā aktualitāte ir pilsētvides attīrīšana no gružiem, putekļiem un nokaltušajām lapām. Praktiski tika demonstrēti atbilstoši ielu slaucīšanas rīki – funkcionālās birstes, kuru saslaucītie netīrumi uzreiz tiek iesūkti tam speciāli paredzētā tvertnē, neļaujot putekļiem nonākt gaisā. Ar izdales materiālu un video palīdzību tika izrādītas arī citas iespējas, ko spēj paveikt šīs iekārtas – mazgāt ielas, iznīcināt nezāles uz celiņiem, iekopt dārzus, pļaut zāli, šķūrēt un pūst sniegu, kaisīt pretslīdes un pretapledošanas materiālus u.c.

Komunālās mašīnas ir lieliski piemērotas darbam pilsētas centros: tās ir klusas, manevrētspējīgas pat uz ļoti šauriem ceļiem, turklāt stikla kabīne ar 360 grādu pārredzamību nodrošina visaptverošu redzamību.

Par uzņēmumu “Kärcher”

“Kärcher” darbojas Latvijas tirgū kopš 2011.gada. Uzņēmumā strādā 35 darbinieki. Tam ir divas pārstāvniecības Rīgā – “Kärcher centrs”, serviss un plašs izplatīšanas tīkls visā valstī, kurā ietilpst daudzi mazumtirdzniecības veikali un pilnvarotie izplatītāji.

“Kärcher” ir ģimenes uzņēmums, kuru 1935.gadā Vācijā dibināja aizrautīgais izgudrotājs Alfrēds Kerhers (Alfred Kärcher). Šobrīd “Kärcher” ir pasaules līderis tīrīšanas iekārtu un risinājumu jomā un piedāvā plašu tehnikas klāstu jebkāda veida uzkopšanai un tīrīšanai lietošanai gan mājās, gan profesionālām vajadzībām. Uzņēmuma “Kärcher” pārstāvniecības atrodas vairāk nekā 70 valstīs. Uzņēmums nodarbina vairāk nekā 14 000 darbinieku, kā arī tam pieder tirdzniecības un loģistikas centri. 2021.gadā tā kopējais apgrozījums visā pasaulē pārsniedza 3 miljardus eiro.Ražotnes atrodamas dažādās valstīs, tajā skaitā arī Latvijā.

Savos produktos un iepakojumos “Kärcher” arvien lielāku uzmanību pievērš plastmasas samazināšanai un ilgtspējīgai izejvielu izmantošanai. “Kärcher” ilgtspējību izvirza par neatņemu visas piegādes ķēdes sastāvdaļu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment