Uzzini, kā randiņā noteikt otra cilvēka sliktās rakstura īpašības- pēc tā, ko pasūta restorānā!

Tātad, ja viņš vai viņa dod priekšroku kam saldam, tu vari sēdēt mierīgi. Pikantam? Joprojām esi drošībā. Saskaņā ar nesenu Insbrukas universitātes pētījumu Austrijā, izrādās, ka psihopātiem ir lielāka tendence izvēlēties rūgtākas garšas.

Veicot testu 1000 cilvēkiem, pētnieki atklāja, ka tiem, kuri deva priekšroku rūgtiem ēdieniem un dzērieniem (piemēram, melnai kafijai, redīsiem, selerijai, tonikam), ir lielāka nosliece izrādīt “ļaunprātīgas” rakstura īpašības un uzvedību, kas saistāma ar psihopātiju, narcisismu un sadismu.

Pētījuma dalībniekiem tika piedāvāts saraksts ar ēdieniem ar dažādām garšu īpašībām un lūgts novērtēt, cik ļoti katrs no tiem viņiem iet pie sirds. Pēc tam viņi aizpildīja četras personības aptaujas, kurās tika novērta viņu agresija, rakstura stūrakmeņi un sadistiskās noslieces. Salīdzinot datus, pētnieki secināja jau iepriekš minēto.

No otras puses, tādas īpašības kā laipnība, līdzjūtība un vēlme sadarboties bija negatīvi saistītas ar patiku pret rūgtām garšām – t.i., jo mazāk cilvēks mīl rūgtu ēdienu un dzērienu, jo lielāka iespēja, ka viņam piemīt šīs pozitīvās rakstura īpašības.

Izlasi arī: Kā sievieti pareizi uzaicināt uz randiņu

Kristīna Sadžioglū, pētījuma autore, uzskata, ka “[rūgtu ēdienu ēšana varētu būt] salīdzināma ar braucienu Amerikāņu kalniņā, kur cilvēki izbauda to, kas viņiem rada bailes”, jo dabā rūgtums signalizē to, ka augs varētu būt indīgs un to jāpārstāj ēst.

Izskatās, ka tumša kafija varētu būt tieši saistīta ar tumšu personību.

Avots: mindbodygreen.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment